La Fiscalia demana amnistiar els CDR acusats de terrorisme en l'operació Judes

El Ministeri Públic de l'Audiència Nacional havia demanat fins a 27 anys de presó per alguns dels independentistes processats

Concentració contra les detencions dels CDR
Concentració contra les detencions dels CDR | Juanma Peláez
Redacció
27 de juny del 2024
Actualitzat a les 14:24h

La Fiscalia de l'Audiència Nacional (AN) ha demanat aquest dijous aplicar la llei d'amnistia als CDR acusats de terrorisme de l'operació Judes. Segons ha indicat la tinent fiscal Marta Durántez en la vista prèvia al judici que ha tingut lloc a Madrid, se'ls pot incloure tenint en compte que els fets i les dates entren dins del radi d'aplicació de la norma.

El Ministeri Públic, que havia demanat fins a vint-i-set anys de presó per alguns dels encausats en el seu escrit d'acusació, aposta ara per declarar "extingida la responsabilitat penal" i el sobreseïment de les actuacions del cas. Amb aquest pas, la Fiscalia compleix el criteri imposat per la Fiscalia General de l'Estat, favorable a l'aplicació de l'amnistia.

Concretament, tot just fa un any, la mateixa Fiscalia va demanar obrir judici oral contra els 12 membres dels Comitès de Defensa de la República per presumptament pertànyer a una organització terrorista, si bé a vuit d'ells els atribueix també els suposats delictes de tinença, dipòsit i fabricació d'explosius i estralls.

Les defenses dels CDR han celebrat aquest dijous la decisió de la Fiscalia. Segons ha explicat l'advocada d'Alerta Solidària Eva Pous en acabar la vista celebrada a Madrid, esperen saber "en menys d'una setmana" si el jutge els aplica la norma. Txevi Buigas, un dels processats, ha afirmat des de les portes del tribunal que estava "content" pel posicionament del ministeri públic. Tot i això, ha admès que està expectant davant la resolució final del jutge.

Arxivat a