Costa rebutja l'amnistia al Suprem: «Pot interpretar-se com un reconeixement de culpa»

L'exvicepresident del Parlament insta a fer efectiu el seu "dret a obtenir una reparació i perseguir als culpables", així com el seu dret a exigir garanties de no repetició

Josep Costa, en imatge d'arxiu al Parlament
Josep Costa, en imatge d'arxiu al Parlament | Adrià Costa
Redacció
27 de juny del 2024
Actualitzat a les 9:14h

L'exvicepresident del Parlament Josep Costa ha sol·licitat davant del Tribunal Suprem que no se li apliqui la llei d'amnistia. En un comunicat a les xarxes socials, considera que aquesta "pot interpretar-se com un reconeixement de culpa" i demana que la seva causa es consideri nul·la.

En aquest comunicat també ha compartit el recurs de cassació remès al TS i que, al seu judici, està avalat per la Declaració Universal de Drets Humans de l'ONU: "Com a persona perseguida per raons polítiques tinc dret a rebutjar l'amnistia i obtenir l'anul·lació completa de la causa penal". També insta a fer efectiu el seu "dret a obtenir una reparació i perseguir als culpables", així com el seu dret a exigir garanties de no repetició, textualment.

Costa afirma que "l'amnistia i altres mesures de clemència no afecten el dret de les víctimes a reparació" en poder interpretar-se com a reconeixement de culpa, per la qual cosa sosté que aquesta no pot imposar-se a persones jutjades per fets esdevinguts durant l'exercici pacífic del dret a la llibertat d'expressió.

D'aquesta manera, Costa rebutja que s'apliqui l'amnistia en la seva causa fins que es "dicti una nova sentència declarant la nul·litat de totes les actuacions", com contempla la querella presentada contra el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per detenció il·legal.

Arxivat a