Frec a frec Colau-Collboni amb Trias i Maragall despenjats, segons una enquesta de l'«Ara»

El sondeig castiga les expectatives, fins ara molt bones, del candidat de Junts i deixa Vox, la CUP i Cs al llindar de la representació a Barcelona

Colau i Collboni, al ple d'aquest divendres
Colau i Collboni, al ple d'aquest divendres | Aj. de Barcelona
Nació
29 d'abril del 2023
Actualitzat a les 22:15h
L'alcaldia de Barcelona s'estaria disputant entre els comuns i el PSC, segons una enquesta de l'Ara. Aquest sondeig, en contraposició a d'altres, indica que l'alcaldessa Ada Colau aniria tan sols una petita passa endavant amb una intenció de vot del 18,5% (fet que suposaria entre 7-10 regidors), seguida de prop per l'alcaldable socialista Jaume Collboni amb un 18% (també entre 7-10 regidors).  

En tercer lloc, s'ubicaria Xavier Trias (Junts), el retorn del qual a la política municipal no seria tan revulsiu com s'esperava i havien indicat algunes enquestes. Segons aquesta en particular, esgarraparia un 16,5% de vot (entre 6 i 9 regidors); tot i que l'exalcalde havia afirmat aquesta mateixa setmana que obtindria entre 13 i 16 regidors. Tot seguit, l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, se situaria en un 14% (entre 5-8 regidors), lluny encara de la victòria aconseguida farà quatre anys. Tots els candidats suspenen i Maragall és el més ben valorat. Els barcelonins suspenen la gestió de l'alcaldessa Colau.

D'altra banda, coincidint amb la desfeta del partit de Manuel Valls, el PP, sota les regnes de Daniel Sirera, aconseguiria mantenir-se al consistori i inclús possiblement multiplicar regidories amb un 8% d'intenció de vot (entre 2-5 regidories).

Finalment, els que podrien quedar-se a les portes d'entrar al plenari de la capital catalana serien Vox amb un 7,5% d'intenció de vot (entre 0-5 regidors); la CUP amb un 6,5% (0-4 regidors); i Cs, que, malgrat tot, mantindria un 5,5% de la confiança de l'electorat (traduint-se en 0-3 regidors). 

Aquest ball de regidories tan accentuat en el pronòstic de forquilles respon al condicionant que puguin acabar entrant des de cinc a vuit formacions polítiques diferents segons el sondeig.