Junts acusa Sánchez d'utilitzar les «emocions» familiars per interferir en el 12-M

El secretari general del partit retreu al líder del PSOE no haver reaccionat amb l'1-O, la persecució judicial de dirigents independentistes o bé l'aplicació del 155

Jordi Turull i Míriam Nogueras, aquest matí a Argelers.
Jordi Turull i Míriam Nogueras, aquest matí a Argelers. | Junts
29 d'abril del 2024
Actualitzat a la 13:25h

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat aquest dilluns, després de conèixer la decisió de Pedro Sánchez de continuar a la Moncloa, que ha actuat amb una "greu irresponsabilitat" a l'hora gestionar la situació, perquè no ha exposat mesures per capgirar el context generat per la dreta i la ultradreta. En una intervenció al costat de Míriam Nogueras, cap de files a Madrid, ha acusat Sánchez de fer servir "emocions" familiars per interferir en les eleccions catalanes del 12-M.

"Sánchez no podia ignorar el context en què ha decidit obrir aquesta crisi: en plena campanya electoral a Catalunya en la qual el seu partit es presenta per girar full i liquidar les reivindicacions nacionals catalanes. És una greu irresponsabilitat utilitzar les emocions sobre el patiment que representa un assetjament mediàtic indigne per fer tacticisme electoral o preelectoral, i interferir en les eleccions catalanes", ha remarcat en un comunicat llegit a Argelers i sense acceptar preguntes.

Turull ha indicat que la decisió requereix "explicacions". "La defensa de la democràcia només l'ha sentit quan s'han atacat els seus familiars? I què va fer l'1-O? O quan es van empastifar o espiar massivament durant la seva presidència dirigents independentistes?", s'ha preguntat el secretari general de Junts, que ha indicat que el PSOE anava dient que Espanya era una "democràcia plena". "L'empresonament arbitrari i el 155 no era una demostració de l'avaria a l'Estat?", ha remarcat Turull, que també ha posat de manifest que l'exvicepresident Pablo Iglesias també va ser víctima d'assetjament -juntament amb la seva família- quan era el líder de Podem.