El jutge de Pegasus no preveu per ara amnistiar l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès

L'instructor recorda a l'Audiència de Barcelona que l'exresponsable dels serveis secrets espanyols no ha demanat acollir-se a la nova llei

Paz Esteban, directora del CNI.
Paz Esteban, directora del CNI. | Eduardo Parra/ Europa Press
17 de juliol del 2024
Actualitzat a les 16:58h

El jutge que investiga l'espionatge a Pere Aragonès amb el programari Pegasus ha respost a l'Audiència de Barcelona i ha estat clar: no preveu per ara amnistiar l'exdirectora del CNI, Paz Esteban, l'únic càrrec polític investigat per aquests fets. L'instructor Santiago García ha respost al tribunal que ni ell es planteja aplicar l'amnistia a Esteban, ni l'exdirectora dels serveis secrets espanyol ha demanat acollir-s'hi, segons ha avançat eldiario.es i ha confirmat Nació.

D'aquesta manera, el jutge resol per la via ràpida la pregunta que dilluns van traslladar-li els magistrats de la secció novena de l'Audiència de Barcelona, que abans de resoldre un recurs de la defensa d'Aragonès volien saber si Esteban havia estat amnistiada. La decisió sobre l'amnistia correspon, en aquest cas, a García com a jutge instructor, tal com estableix la mateixa llei.

La causa està oberta contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge massiu al telèfon d'Aragonès quan era vicepresident, i en moments polítics clau dels darrers anys. L'instructor ha donat mostres, en els darrers mesos, de voler arribar fins al final, i ha descartat arxivar la causa com demanava la Fiscalia.

Esteban va declarar davant del jutge i va assegurar que tot s'havia fet amb l'aval corresponent del Tribunal Suprem, tribunal que té competència per autoritzar aquestes accions en casos molt concret. L'argument va ser que hi havia sospites que Aragonès era el líder a l'ombra dels CDR, cosa que no és certa.

Arxivat a