La CUP avisa que «desestabilitzarà» el Govern si continua fent «autonomisme»

Els anticapitalistes deixen clar que faran "oposició frontal i contundent" a l'exectui si manté la deriva d'"estabilització"

Assemblea de la CUP a Nou Barris.
Assemblea de la CUP a Nou Barris. | CUP
21 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:54h
Oposició frontal i contundent. El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha desgranat alguns dels resultats de l'assemblea nacional celebrada dissabte i ha dit que desplegaran una "oposició frontal" a la "deriva autonomista" del Govern. La ponència aprovada dissabte no varia l'estratègia cupaire, però sí que certifica l'oposició del grup parlamentari a la "deriva autonomista i d'estabilització" de l'executiu d'ERC i Junts. "Si el govern avança en projectes autonomistes com el Hard Rock o els Jocs d'Hivern tindran l'oposició de la CUP i comptaran amb la desestabilització de la CUP", ha deixat clar Pellicer aquesta tarda en roda de premsa.

Tot plegat neix d'una esmena aprovada dissabte a l'assemblea nacional -la CUP encara no ha fet públic el document definitiu, però preveu fer-ho abans de Nadal-, però no modifica substancialment l'estratègia de la formació a nivell parlamentari. Els anticapitalistes han fet evident des de fa mesos el distanciament amb el Govern, que s'ha concretat en el "no" als pressupostos, que finalment tiraran endavant amb els comuns. Pellicer ha remarcat que el Gover de Pere Aragonès -que insisteix que els anticapitalistes continuen sent el soci prioritari- trobarà l'oposició de a CUP si manté la deriva d'"estabilització" del règim. 

La ponència aprovada dissabte, amb un ampli consens a l'organització, manté aquesta oposició a la deriva "autonomista i destabiltizació". Projectes com el Hard Rock o els Jocs d'Hivern tenen l'oposició frontal de la CUP. "Ho mantindrem provoqui a qui provoqui desestabilització", ha dit Pellicer. El diputat ha recordat que Junts va votar amb PSC, Vox i PP per defensar aquests projectes, i que ERC s'hi va abstenir. "Serà fonamental i clau fer aflorar aquestes contradiccions i fer oposició a un govern que es posicioni al costat d'aquests partits", ha explicat Pellicer. Aquest missatge ja el va enviar la CUP tant al debat de política general com al debat de pressupostos.

La majoria del 52%, segons els anticapitalistes, ha de servir per fer camí cap a la independència però no "per falcar un projecte autonomista". "Si l'opció del Govern és utilitzar la majoria per falcar un projecte autonomista, trobarà una oposició frontal i contundent i amb voluntat de desestabilitzar el Govern", ha dit, i ha denunciat que s'aprovin pressupostos com "un canvi de cromos" i es doni suport a macroprojectes. "Si el Govern fa un gir a l'esquerra i desplega una agenda social, i avança cap a la independència, ens trobarà al seu costat", ha reblat Pellicer.