Marta Rovira s'encomana a Disney per fer realitat «Els impossibles»

Els periodistes regalen a la candidata d'ERC una samarreta de paròdia de la pel·lícula "Els increïbles", ja que els republicans asseguren a cada míting que són capaços de fer realitat "els impossibles"

Marta Rovira, en rebre la samarreta dels periodistes, a l'autobús cap a Tarragona.
Marta Rovira, en rebre la samarreta dels periodistes, a l'autobús cap a Tarragona. | ACN
13 de desembre de 2017, 21:38
Actualitzat: 23:29h
És una d'aquelles rutines de campanya per la qual passen quasi tots els partits i que fa més o menys gràcia a cada candidat. Els caps de llista acompanyen els periodistes que segueixen dia a dia els seus mítings en un dels seus desplaçaments i conversa amb ells de forma distesa en un estricte off the record. Sense les prevencions de les rodes de premsa i actes públics, sabent que el que dirà no sortirà d'allà. Un bon indicador de la mandra que li fa a cada candidat aquest trajecte compartit és precisament la distància que decideix compartir amb els periodistes, ja que és cada partit que decideix la destinació en què puja a l'autobús corporatiu. I pot ser a Badalona o Lleida, per posar dos casos extrems.

El desplaçament no li devia molestar massa a la candidata d'ERC, Marta Rovira, que aquest dimarts ha optat per acompanyar els professionals de la premsa a Tarragona. No està gens malament. I de fet, la conversa ha estat agradable i en concret ha confessat que... Res, fins aquí es pot explicar, que, si no, acabarem ràpid amb aquesta nostrada tradició (i així els periodistes podrem seguir fent veure que sabem molt perquè tenim accés a les fonts i ens podreu seguir preguntant, quan ens veieu, "com acabarà això?").

Ara bé, hi ha un element sí que es pot revelar, i és que, dins d'aquest ritual, s'hi inclou que els periodistes li facin un regal al candidat, generalment vinculat a algun dels ímputs de la campanya. En el cas de Marta Rovira, se li han entregat dues samarretes (una per a Oriol Junqueras) amb la imatge dels protagonistes de la pel·lícula "Els increïbles", de Disney i Pixar, però amb el títol canviat d'"Els impossibles". Per què? Perquè un dels elements que repeteix la dirigent republicana a cada míting és que el seu partit ha demostrat que és capaç de "convertir els impossibles en possibles".

Hi insisteix a cada acte, i aquest dijous a Tarragona no ha estat una excepció. Evidenciant que el regal li ha fet gràcia, de fet, ha mostrat la samarreta a l'auditori ple. "Als periodistes que ens acompanyen, avui els he acompanyat jo a ells i m'han regalat una samarreta molt xula que vull que veieu precisament per aquest discurs que anem fent i que segur que ja se saben de memòria", ha exposat. I sí, se'l saben de memòria.
 

Marta Rovira, mostrant la samarreta, durant el míting al teatre Tarragona. Foto: ERC


En concret, Rovira, enumera cada cop -pràcticament- les mateixes mesures empreses pels consellers d'ERC al Govern com el sanejament de les finances de la Generalitat, la reducció dels terminis de pagament a proveïment el reforç de l'Agència Tributària de Catalunya i els resultats de la lluita contra el frau, l'aprovació dels pressupostos proporcionalment més socials de la Generalitat, l'impuls de la renda garantida de ciutadania, el tancament de la presó Model, l'anul·lació de les sentències dels judicis franquistes o la celebració del referèndum.

I és que ERC vol reforçar el seu perfil de partit de Govern en aquesta campanya, demostrar que té projecte més enllà de la independència i que és capaç de gestionar i liderar conselleries. Que ja és capaç de sortir de la trinxera. Per això, malgrat que els titulars i els talls quasi sempre van vinculats amb el procés, a cada acte s'entesten a tirar-se floretes en relació al seu pas per l'executiu. I com asseguren que són capaços d'acomplir tants "impossibles", afirmen que són els adients per fer realitat el gran impossible, la República catalana.