El missatge de Bildu en català al Congrés: «La vostra causa és la nostra causa»

El diputat Jon Iñarritu defensa l'amnistia com una resposta "necessària i justa" davant la "repressió" que han patit tots els condemnats per defensar el dret a l'autodeterminació durant el debat de la llei

El diputat de Bildu al Congrés Jon Iñarritu intervé durant una sessió plenària
El diputat de Bildu al Congrés Jon Iñarritu intervé durant una sessió plenària | Eduardo Parra / Europa Press
Redacció
30 de maig del 2024
Actualitzat a les 10:39h

Missatge en català de Bildu al Congrés dels Diputats durant el debat de la llei d'amnistia. El diputat abertzale Jon Iñarritu s'ha dirigit als partits independentistes catalans, però també al conjunt de la societat assegurant que "la vostra causa és la nostra causa" i s'ha referit a l'expresident Lluís Companys. "Com va dir el president Companys, tots els pobles tenen dret a decidir el seu destí". I aquest principi és l'essència de la democràcia, segons Iñarritu: "I ha de ser respectat i protegit, nosaltres ho farem sempre", ha reblat.

El polític de Bildu ha qualificat el dia d'avui d'"històric". En aquest sentit, ha considerat que l'amnistia és una resposta "necessària i justa" davant "la repressió patida per tots aquells empresonats, multats i condemnats, que han lluitat pacíficament pel dret a l'autodeterminació".

Alhora, però, Iñarritu ha volgut subratllar que "el conflicte polític continua sense resoldre damunt la taula". Així i tot, l'abertzale ha volgut deixar clar que des de l'independentisme basc, "sempre" estaran donant suport a una solució a la causa independentista catalana.

Arxivat a