El PP demana a Sánchez desplegar l'exèrcit per aturar l'arribada de migrants

Tellado assegura que la situació a les Canàries és una "crisi internacional" i Feijóo va un pas més enllà i demanar emular la Itàlia de Meloni

Un grup de migrants celebra el salt de la valla de Melilla
Un grup de migrants celebra el salt de la valla de Melilla | Europa Press
04 de juliol del 2024
Actualitzat a les 11:51h

Vox ja té la resposta que, des fa dies, esperava del PP. La formació ultra de Santiago Abascal collava els populars perquè rebutgessin la reforma legal que està en marxa per repartir els menors migrants que arriben a les Illes Canàries. Ho feia, a més a més, sota l'amenaça de trencar els pactes autonòmics si no endurien la seva política migratòria. Doncs bé, una primera passa en aquest sentit la podria haver donat aquest mateix dijous el portaveu del PP, Miguel Tellado.

En una entrevista concedida a Antena 3, Tellado ha demanat al govern espanyol desplegar l'exèrcit per "defensar" les fronteres de l'Estat i aturar l'arribada de migrants amb pasteres a les Canàries. El popular ha afirmat que l'executiu liderat per Pedro Sánchez té la capacitat de "disposar de les Forces Armades" per "defensar" les fronteres desplegant embarcacions que "impedeixin" que les pasteres "surtin al mar i finalment arribin" a Espanya.

"Hem de donar suport a les illes davant d'una crisi migratòria internacional i hem de demanar ajuda i suport a la Comissió Europea perquè som un país que forma part de la Unió Europea i som la frontera sud d'Europa", ha reblat. La idea, per tant, és bloquejar l'arribada dels menors per mar amb vaixells militars, el que representa un discurs contrari als drets humans pel que fa a la gestió de la política migratòria. 

Les paraules de Tellado arriben justament 24 hores després que el president del partit, Alberto Núñez Feijóo, demanés a la mateixa líder de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, "ajuda europea per controlar la immigració". En un acte a Cascais, Portugal, davant de representants conservadors d'altres països, Feijóo va dir estar "preocupat per l'augment d'immigrants irregulars a l'Estat en els últims anys, i especialment en els últims temps”.

El president del PP també es va lamentar que la Moncloa "arriba molt tard" i que ha "ajornat" el debat sobre els menors acollits a Canàries. Alhora, però, Feijóo va anar un pas més enllà i davant d'aquest cercle polític va plantejar emular la fórmula exhibida per altres països veïns, com és el cas de l'extrema dreta d'Itàlia de Giorgia Meloni. 

El govern espanyol recepta "responsabilitat"

El govern espanyol no ha trigat pas a contestar als anuncis. Ho ha fet de la mà del ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, que ha demanat al PP que actuï de manera "responsable" i "no s'allunyi de l'objectiu" comú de les formacions polítiques de donar resposta a una "qüestió d'Estat" com és l'arribada de menors no acompanyats a Canàries i la seva distribució entre els diferents territoris d'Espanya. D'aquesta manera, Torres ha reclamat als populars que "se centrin" i ha volgut recordar que el seu pla de repartiment ja té el suport de diverses formacions polítiques. "Desviar la qüestió no és responsable", ha expressat en unes declaracions públiques als mitjans aquest matí.