PSC i ERC configuren els equips per verificar el compliment de l'acord d'investidura

La delegació socialista estarà formada per Lluïsa Moret, Ferran Pedret i Javier Villamayor i la dels republicans comptarà amb Laura Vilagrà, Marta Vilalta i Juli Fernández

Marta Rovira i Lluïsa Moret signen l'acord per investir Salvador Illa / Foto Marc Puig (ERC)
Marta Rovira i Lluïsa Moret signen l'acord per investir Salvador Illa / Foto Marc Puig (ERC)
10 de setembre de 2024, 10:24

El PSC i ERC han definit ja quins seran els equips que formaran part de la comissió de seguiment de l'acord d'investidura, que s'ha de constituir tal com està previst en el pacte que va portar Salvador Illa a la Generalitat. Per part socialista, la delegació estarà formada per la número 2 del partit, Lluïsa Moret, el líder del grup socialista al Parlament, Ferran Pedret, i el secretari del Govern, Javier Villamayor. Per part republicana, l'equip l'integraran l'exvicepresidenta del Govern Laura Vilagrà, la portaveu, Marta Vilalta i el secretari de la Mesa Juli Fernández.

ERC va reclamar la setmana passada que es constituís aquesta comissió de seguiment i els socialistes s'hi van mostrar favorables. Ja aleshores, fonts del partit apuntaven que l'organisme es crearia aquesta setmana. La tria dels membres dels equips inclou alguns noms que ja van formar part de la negociació de la investidura. En el cas del PSC, qui va liderar les converses va ser Moret, viceprimera secretària del partit, i també hi va participar Pedret. Pel que fa a ERC, també hi van participar Vilalta i Fernández. Tots ells repetiran ara a les delegacions respectives per analitzar si l'acord s'està complint.

L'acord d'investidura preveu que aquesta comissió ha de servir per avaluar l'execució dels compromisos signats per ERC i PSC, així com resoldre dubtes i conflictes que puguin sorgir durant el seu desenvolupament. Està previst que es reuneixi de manera semestral quan una de les parts ho demani, i preveu la creació de grups de treball paritaris per àmbits sectorials concrets. També de manera semestral, aquesta comissió ha d'elaborar un informe sobre el grau de compliment de l'acord, que les parts hauran de donar a conèixer.

Els republicans insisteixen que, un cop signat l'acord per investir Illa, formaran part de l'oposició i que estaran "vigilants" amb el compliment de l'acord. Vilalta, de fet, es va referir a la comissió de seguiment com a "comissió de compliment". Els socialistes, per la seva banda, asseguren que el pacte amb ERC es complirà al 100%. La peça fonamental, sobre el que s'ha construït l'acord i també la legislatura, serà el finançament singular.