El PSOE ampliaria la distància amb el PP al Congrés, segons el CIS

L'enquesta de l'ens demoscòpic estatal situa Vox com a tercera força i mostra que Sumar guanyaria espai a Podem, un punt per sobre de l'extrema dreta d'Alvise Pérez

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, felicita Pedro Sánchez
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, felicita Pedro Sánchez | Frederic Esteve
18 de setembre de 2024, 13:57
Actualitzat: 14:00h

El PSOE ampliaria la distància respecte al PP en unes suposades eleccions al Congrés espanyol, segons el darrer baròmetre del CIS publicat aquest dimecres. La formació de Pedro Sánchez creixeria fins al 33% d'intenció de vot, una dècima més respecte a l'enquesta del mes de juliol, mentre que els d'Alberto Núñez Feijóo recularien fins al 28,5%, gairebé dos punts menys, i quatre punts i mig per darrere dels socialistes.

L'extrema dreta de Vox, que seguiria com a tercera força, avança amb intenció de vot fins a situar-se en el 12%, un punt més que el juliol. Sumar recuperaria espai, arribant al 8%, mentre que Podem perdria unes dècimes respecte a l'enquesta anterior, que els situava al 4%. El nou espai populista d'extrema dreta, S'ha Acabat la Festa, fregaria el 3% dels sufragis.

Pel que fa a les formacions independentistes, l'ens demoscòpic estatal situa ERC com a setena força amb l'1,3% dels vots, una dècima per davant de Junts. Bildu i PNB vorejarien també l'1% de la intenció de vot a tot l'Estat.

L'estudi del Centre d'Investigacions Sociològiques, dut a terme després del pacte d'investidura de Salvador Illa, situa Pedro Sánchez com al líder més ben valorat, tot i que suspèn amb un 4,3. El segueixen Yolanda Díaz, amb un 4,2, i Alberto Sánchez Feijóo, amb un 4. Santiago Abascal, el més mal puntuat, no arriba al 2,9. L'actual president de l'executiu espanyol repetiria com a candidat preferit per a governar, amb el suport del 42% dels enquestats, el doble dels que preferirien el popular Núñez Feijóo.

Arxivat a