Romeva dirigirà les negociacions de Junts pel Sí amb la CUP

El cap de llista de la candidatura sobiranista es posarà al capdavant d'un equip ampli de persones que portaran a terme les converses | Jordi Turull i Marta Rovira "gestionaran" el principal grup de la cambra en aquest període previ a la constitució del Parlament

El president en funcions, Artur Mas, i el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, al Parlament
El president en funcions, Artur Mas, i el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, al Parlament | ACN
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:32h
Primeres decisions polítiques de Junts pel Sí després de les eleccions del 27-S. En la reunió del grup parlamentari celebrat aquest dijous al matí al Parlament –la segona després dels comicis-, s'ha decidit que Raül Romeva serà qui dirigirà les negociacions amb la CUP de cara a la investidura del nou president de la Generalitat. Romeva dirigirà un equip de persones més ampli que haurà d'acordar els pactes a la cambra amb el grup parlamentari de la Candidatura d'Unitat Popular.

De moment, i en espera de la constitució del nou equip de direcció del grups, s'ha pres la decisió que el convergent Jordi Turull i la republicana Marta Rovira dirigiran el grup. L'expressió emprada ha estat que "gestionaran" el grup parlamentari.

S'està encara en una fase inicial de les negociacions i de l'organització i el mètode de treball del grup majoritari. No hi ha encara decisió plena sobre el nom que es proposarà com a president del Parlament.