Sánchez prem l'accelerador en l'esprint final de campanya per «desemmascarar» les «mentides» de Feijóo

El candidat del PSOE programa dos actes d'última hora enmig de la cimera que se celebra a Brussel·les per incrementar la seva presència davant els pronòstics que apunten al triomf de la dreta

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu.
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | EP
17 de juliol del 2023
Actualitzat a les 21:33h


Última setmana de campanya amb presència de Pedro Sánchez assegurada. L'equip del president del govern espanyol i candidat socialista va plantejar l'inici amb una marcada presència als mitjans de comunicació i pocs mítings, però els resultats de les enquestes, que pronostiquen un triomf del bloc de la dreta, ha sacsejat uns plans que han portat al candidat del PSOE a incrementar els actes a peu de carrer. Aquest dilluns visita Osca i demà Sant Sebastià. L'agenda està tan ajustada que per quadrar aquests actes, Sánchez haurà de tornar i tornar a anar a Brussel·les en només nou hores, on aquest dilluns i dimarts se celebra una cimera europea. A Osca hi ha arribat just, quan l'acte ja havia començat, i des d'allà ha reivindicat la gestió del seu executiu durant aquests últims cinc anys i ha carregat contra les "mentides de Feijóo", després que aquest dilluns el candidat dels populars hagi manipulat les dades sobre les pensions: "PP i Vox han votat sistemàticament contra la revalorització de les pensions".

El president del govern espanyol ha jugat en territori amic. L'acte es va convocar en menys de 24 hores, i malgrat això, una sala amb aforament per a mil persones estava plena. A fora s'hi han quedat centenars de seguidors, i més de 600 persones estaven connectades a través de les xarxes socials per veure els parlaments en directe. També ha intervingut la ministra Pilar Alegría, que com Sánchez, ha acusat Feijóo de mentir amb les pensions i ha advertit que el país no "mereix" construir un futur d'acord amb mentides. "Hem de confrontar i desemmascarar-les", ha afegit.

Amb l'increment de la presència de Sánchez, el PSOE pretén donar una accelerada final a la campanya electoral, amb aquests dos actes comunicats a última hora i que tenen l'objectiu de moure de bloc entre set i vuit diputats, segons asseguren fonts de la direcció de Ferraz. L'objectiu és reduir la bretxa que els separa de les forces conservadores, i hauria de servir per augmentar les possibilitats que el bloc de l'esquerra sumi. Sánchez ha assegurat durant l'acte, una vegada més, que les eleccions van de quatre anys més "d'avenços" o de "retrocés". A més, ha apuntat que el vot al PSOE és un vot amb "doble valor", perquè suposa "progrés" però també l'única fórmula per frenar Feijóo i Santiago Abascal, de Vox. 

A més, davant de les enquestes que auguren un triomf de la dreta, ha recordat que ja quan va presentar la moció de censura contra el popular Mariano Rajoy, els "pronòstics interessats" deien que no se'n sortiria, com també ho van fer l'any 2019, quan va guanyar dues eleccions. "El que passarà el 23-J és el mateix que va passar llavors. El PSOE guanyarà les eleccions i hi haurà govern progressista".

Ha carregat, una vegada més, contra els pactes del PP i Vox després de les municipals, i ha promès que el PSOE vol guanyar pels "drets dels treballadors". "No deixa de ser dolorós que després de dècades de lluita de molts homes i dones als carrers, el primer en què es posin d'acord PP i Vox, sigui en qüestionar els drets LGTBI, negar la violència masclista o censurar la cultura", ha afegit el líder socialista. Davant d'això, ha assegurat que guanyarà perquè la "majoria social del país" votarà els socialistes. "La seva proposta és derogar, derogar i derogar. La nostra és avançar, avançar i avançar", ha tancat.