Sánchez signa amb patronals i sindicats l'acord que flexibilitza les pensions

El president espanyol reivindica "els 21 grans acords en diàleg social" en un acte amb els dirigents de la CEOE, Cepyme i els sindicats Comissions i UGT

Pedro Sánchez, avui a la Moncloa amb dirigents patronals i sindicats.
Pedro Sánchez, avui a la Moncloa amb dirigents patronals i sindicats. | europa press
Redacció
18 de setembre de 2024, 12:16
Actualitzat: 12:39h

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha signat aquest dimecres als jardins de la Moncloa l'acord entre l'executiu i els agents socials per a la flexibilització de les pensions. A l'acte hi han assistit els màxims dirigents de la patronal CEOE, Antonio Garamendi; Cepyme, Gerardo Cuerva; CCOO, Unai Sordo, i UGT, Pepe Àlvarez, a més de la ministra de Seguretat Social, Elma Saiz.

Sánchez ha reivindicat els "21 grans acords assolits en el marc del diàleg social" des que és president. Uns acords "crucials", ha dit, que "han permès impulsar una recuperació econòmica ferma i sostinguda" i que "garanteixen el poder adquisitiu dels pensionistes, reforcen la sostenibilitat del sistema de pensions, i avancen en conciliació, coresponsabilitat i en reduir la bretxa de gènere". 

L'acord es va assolir a finals de juliol a la taula del Diàleg Social, i suposa una nova regulació de la jubilació parcial i la jubilació activa per millorar la compatibilitat de l'ocupació i la pensió. També implica més implicació de les mútues que col·laboren amb la Seguretat Social en la Incapacitat Temporal (IT) i un nou procediment per establir coeficients reductors de l'edat de jubilació per a ocupacions perilloses o penoses.

En el seu discurs, Sánchez ha recordat que aquest és el quart acord en matèria de pensions des del 2020 i ha afirmat que millora la "compatibilitat de la pensió de jubilació amb la feina" i "protegeix els treballadors amb ocupacions més dures i perilloses", a més d'aprofitar millor "els recursos de les mútues". 

L'acord, però, requereix encara de l'aprovació del Congrés i aquesta no està garantida. Alguns dels socis de lesgislatura de Sánchez, com ERC, BNG i Bildu ja han avançat el seu rebuig si no es modifica el text, com també ha fet el PP. 

Arxivat a