Tanquen durant unes hores l'Instagram de Cristina Fallarás arran dels testimonis contra Errejón

La periodista es feia ressò de les experiències de més dones anònimes que acusen l'exportaveu de Sumar al Congrés de violència masclista

Fallarás, en una imatge d'arxiu
Fallarás, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
26 d'octubre de 2024, 13:45
Actualitzat: 19:44h

Escàndol a Instagram. La xarxa social ha tancat el perfil, durant unes hores, de la periodista Cristina Fallarás, que va destapar el cas d'Íñigo Errejón, després de difondre nous testimonis contra l'exportaveu de Sumar al Congrés dels Diputats. Són dones anònimes que acusen Errejón d'haver comès abusos sexuals i tractes denigrants. El tancament s'ha produït al migdia i s'ha allargat fins ben entrada la tarda, quan s'ha revocat la suspensió permanent.

En un dels missatges que havia publicat Fallarás una víctima explicava, per exemple, que el també fundador de Podem l'exigia enviar-li fotos sexuals quan ell volia i si no responia, l'escrivia instantàniament. "Quan anava a casa seva havia de seguir un protocol molt estricte perquè ningú s'assabentés que hi havia anat i em feia fora just després de tenir relacions sexuals. Era molt insistent per tenir sexe sense condó i fer pràctiques humiliants", ha detallat un testimoni.

Una altra dona explicava a la periodista que la seva experiència amb Errejón va passar justament en plena explosió política de Podem. "Em va atraure el seu discurs de transformació. Quan el vaig conèixer, pensava que parlaríem de manera llarga i reflexiva, però al final va anar directe al sexe. No vaig gaudir". Ella mateixa també ha apuntat que la va fer fora de l'hotel on eren després de mantenir relacions sexuals.

Fallarás ha avançat, en declaracions a diversos mitjans de comunicació, que la seva bústia és plena amb més de 1.000 missatges de possibles víctimes que encara no ha estat capaç de processar. Prèviament a l'esclat d'Íñigo Errejón, aquesta periodista havia publicat al seu perfil missatges anònims d'altres dones que havien denunciat diversos responsables polítics. Abans, també, Instagram li havia eliminat el compte per "no complir amb les normes comunitàries". Ara, res  del que ha difós fins al moment es pot llegir.