Què va votar el teu veí? Els resultats de les europees, carrer a carrer

Consulta les votacions del 9-J a Catalunya, sobre el mapa, amb el màxim detall possible

Un veí del barri de Gràcia, vota en el col·legi La Salle
Un veí del barri de Gràcia, vota en el col·legi La Salle | Hugo Fernández
10 de juny del 2024
Actualitzat el 21 de juny a les 11:05h

Ja són públics els resultats de les eleccions europees per meses electorals. El PSC ha estat el partit més votat en gairebé 3.500, del total de 5.129 que es van constituir el 9 de juny. A continuació es pot consultar el percentatge de vot dels principals partits en cada mesa electoral

Com ja es podia veure ahir a partir dels resultats en l'àmbit municipal i comarcal, els socialistes s'han imposat a gairebé tots els municipis de la costa barcelonina i tarragonina, especialment al voltant de l'Àrea Metropolitana. Per contra, els mapes pinten de verd juntaire l'interior de Catalunya, malgrat que el PSC ha acabat guanyant a diverses capitals comarcals. ERC, que va guanyar en tres comarques de l'Ebre, també ha deixat marca en algunes poblacions de Lleida i de l'Alt Pirineu.

Aquest mapa permet veure algunes curiositats, com que el PP s'ha imposat en tres municipis del país i ha guanyat també en algunes meses electorals més. Fixant-s'hi molt, també es pot apreciar el Partit Andalusista ha guanyat en dues meses de Badalona i Santa Coloma, tot i que és possible que es tracti d'un error: es tracta de col·legis electorals amb dues meses on aquesta candidatura només ha aconseguit vots en una d'elles, fet que fa sospitar.