La Vall de Ribes també aposta per la carn de poltre

Els Fogons celebren la primera temporada gastronòmica dedicada a aquest producte

Publicat el 08 de desembre de 2009 a les 09:53
Gil Pau, president dels Fogons, mostra un plat de fricandó de poltre Foto: Arnau Urgell

L'associació de restauradors els Fogons de la Vall de Ribes va néixer amb la voluntat de recuperar productes arrelats al territori així com receptes i maneres de cuinar tradicionals. En aquesta línia s'ha d'entendre la primera temporada gastronòmica que dediquen a la carn de poltre, un producte que fins ara entrava amb comptagotes a la cuina. Cinc ramaders de la vall proporcionen els poltres que se sacrifiquen a l'escorxador de Ribes. Per tant, es minimitza la distància entre productor i consumidor.

Fins ara tot just se sacrificaven de deu a vint poltres anuals. “Esperem que amb iniciatives gastronòmiques com aquesta es dinamitzi el sector” explica Gil Pau, president dels Fogons de la Vall de Ribes. Al llarg de tres mesos aquest producte serà present a les cartes dels nou restaurants de l'associació. “És un animal molt ben cuidat, que només ha pasturat i s'ha alimentat amb herba o llet” en canten les excel·lències. “Ni vacunes, ni pinsos, ni res de res!” afegeixen.

La iniciativa recorda a la realitzada a la Vall de Camprodon on s'ha fet front comú entre productors i restauradors per promocionar un producte de gran qualitat. I per demostrar-ho, van acabar la presentació amb un “berenar” basat en fricandó i carpaccio, evidentment, de poltre.

Els cuiners dels Fogons de la Vall de Ribes Foto: Arnau Urgell