El «coworking» de La Cooperativa de Camprodon comença a caminar

L'espai té capacitat per 12 places ampliables fins a un total de 15 i els preus aniran de 60 euros mensuals a 5 euros per dia en funció del temps que se'n vulgui fer ús

Publicat el 16 de juliol de 2018 a les 11:48
Amb unes vistes immillorables del Pont Nou de Camprodon i una ubicació privilegiada al carrer Sant Roc, aquest passat divendres s'ha inaugurat el nou espai de ''coworking'' de Camprodon situat a la part superior de l'edifici de La Cooperativa. L'alcalde del municipi, Xavier Sala (Junts Fem Camprodon), ha obert el torn de paraules felicitant-se per la inauguració d'un equipament ''diferent'' per un poble com Camprodon i ha volgut agrair la inestimable col·laboració de l'Agència Ripollès Desenvolupament i l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. El batlle camprodoní ha desitjat que aquest espai pugui ser útil per desenvolupar nova activitat laboral de manera permanent o temporal a la vila. ''A més de treballar, els ''coworkers'' també podran gaudir d'un espai emblemàtic i idíl·lic del nostre poble'', ha apuntat.

Els orígens del ''coworking'' a La Cooperativa

La gent emprenedora i generadora de riquesa és molt benvinguda a Camprodon i més des d'aquest passat divendres. Amb la inauguració del nou espai de ''coworking'' al municipi es garanteix als potencials ''coworkers'' poder treballar o dur a terme la seva activitat econòmica en un espai comú o més individualitzat de forma tranquil·la, assequible econòmicament i sense moure's de la Vall de Camprodon. El regidor d'Activitat i Promoció Econòmica, Xavier Juncà, ha assegurat que la nova zona de ''coworking és la ''cirereta'' que corona l'edifici de La Cooperativa i és el fruït de tres anys d'esforç de l'equip de govern per donar-li un aire ''més dinàmic'' a tot l'edifici.

Juncà ha recordat que abans en aquell edifici pràcticament només hi havia l'oficina de Turisme i la resta de plantes, per diversos motius, estaven en desús. Des de l'Ajuntament s'havia estat barrinant de què els despatxos de l'edifici -llavors eren trasters- fossin utilitzats per les entitats del poble, però la idea no va tenir continuïtat. Sigui com sigui, s'havien d'aprofitar les virtuts d'un edifici cèntric i molt ben situat dins del municipi. L'objectiu final era dinamitzar aquest espai per convertir La Cooperativa en un edifici modern i que, alhora, fos un punt de trobada de les entitats del poble. ''És un espai de ''coworking'', però l'hem tunejat perquè el pugui fer servir tothom'', ha incidit Juncà.
 

L'alcalde de Camprodon, Xavier Sala, s'ha felicitat per la inauguració de l'espai de ''coworking'' Foto: Isaac Muntadas


Un edifici modern i amb fibra òptica

El regidor camprodoní ha destacat que el nou espai de ''coworking'' de la vila és ''modern''. En primer lloc, perquè el mobiliari que s'hi ha instal·lat és minimalista, però idoni per treballar-hi amb comoditat. La lluminositat de l'espai és magnífica, gràcies als enormes finestrals des d'on es pot gaudir una vista excepcional del Pont Nou. A més, tot i estar situat a la planta superior de La Cooperativa, l'accessibilitat és excel·lent, ja que hi ha un ascensor que permet pujar de dalt abaix sense problemes i salvar un obstacle capital per les persones amb mobilitat reduïda.

Però el més destacat de La Cooperativa és que aquest edifici té incorporada la fibra òptica des de la seva arribada al municipi. ''No podíem engegar aquest projecte sense la fibra òptica'', ha assenyalat Juncà. La Cooperativa disposa de connexió Wi-fi a tot l'edifici amb una bona velocitat de 50 a 60 megas simètrics. A més, continuant amb la línia d'aprofitament de l'espai i d'eliminar qualsevol objecte que pugui recarregar-lo ostensiblement, no hi ha cap ordinador fixe ni cablejat a les sales de treball, ja que l'espai està pensat perquè els ''coworkers'' puguin portar els seus portàtils i navegar per Internet a través de la connexió Wi-fi. De fet, també hi ha una impressora a disposició dels ''coworkers'' que funcionarà sense cables.

Per reservar les sales disponibles es podrà fer des de la pàgina web i des d'allà es veurà un horari desplegable que indicarà les hores disponibles per accedir a l'espai. La tecnologia també arriba a la zona de relax/office on s'hi ha instal·lat una cafetera que no funcionarà amb diners; sinó a través d'una aplicació del mòbil.
 

El regidor de Camprodon, Xavier Juncà, ha explicat les característiques del nou espai de ''coworking'' Foto: Isaac Muntadas


Espais, horaris i tarifes

Bàsicament, l'espai de ''coworking'' comptarà amb 12 places que podran ser ampliables fins a un màxim de 15. Hi haurà un espai polivalent en què hi han taules individuals i s'hi podran fer reunions, xerrades o cursos. A més, hi haurà despatxos individuals polivalents i una zona de relax/office per poder fer una pausa de la feina. Pel què fa als horaris, hi haurà el de matins i el de tardes de dilluns a divendres. El primer començarà a les 8 del matí i acabarà a les 2 de la tarda i, el segon, començarà precisament a aquesta hora i s'allargarà fins les 8 del vespre.

De 8.30 a 5, es minimitzaran al màxim les xerrades, presentacions, reunions i esdeveniments per tal de molestar el menys possibles als ''coworkers''. Tot i així, a través del calendari també se'ls informarà de quins dies es fan activitats per evitar alguns petits conflictes que puguin sorgir. Hi haurà sis tarifes diferents en funció de les hores i els dies que l'usuari vulgui utilitzar aquest espai. En un primer esglaó hi haurà el sedentari ''non stop'' (espai fix d'ús diari tot l'any), que pagarà 60 euros mensuals. Tot seguit, hi haurà el sedentari dia (podrà gaudir d'un espai fix de dilluns a divendres però no durant els festius), que pagarà 50 euros mensuals. En canvi, el sedentari 1/2 només podrà utilitzar l'espai el matí o a la tarda de dilluns a divendres i pagarà una quota de 40 euros mensuals. Pel què fa al nòmada comú només podrà utilitzar l'espai de treball dos dies a la setmana -ideal pels caps de setmana- pagant una quota de 20 euros mensuals. Finalment, hi haurà el nòmada esporàdic, que haurà de pagar 5 euros per cada dia que assisteixi; els mateixos diners que costarà llogar la sala de reunions -gratuït pels ''coworkers''. Cal dir que hi ha una sèrie de bases que determinen qui té preferència per ocupar aquests espais.

Juncà ha detallat que ja han tingut converses amb futurs ''coworkers'', però de moment no n'hi ha cap de confirmat. ''A partir d'aquesta setmana ja podrem fer una feina més incisiva per buscar nous ''coworkers'', ha apuntat. A més, el regidor de l'equip de govern ha revelat que hi ha persones que venen a l'estiu que s'han posat en contacte amb el consistori per poder utilitzar l'espai durant dues o tres setmanes. L'objectiu de l'Ajuntament és que la gent de tota la Vall de Camprodon es pugui beneficiar d'aquest nou espai de treball i que les entitats del poble coneguin l'ús que en poden fer.
 

Una vintena de persones han assistit a la inauguració del nou espai de ''coworking'' Foto: Isaac Muntadas


''Emprèn tot l'any a Camprodon''

El regidor d'Activitat i Promoció Econòmica, Xavier Juncà, també ha aprofitat l'acte d'inauguració del nou espai de ''coworking'' per presentar el projecte ''Emprèn tot l'any a Camprodon'', que consisteix a donar suport econòmic als autònoms i emprenedors que s'instal·lin al municipi. El consistori preveu ajuts econòmics de fins a 1000 euros per persona, amb un suport addicional de 500 euros per aquelles activitats considerades innovadores segons un informe de l'Agència Ripollès Desenvolupament.