L'èxit sobrepassa la Fundació MAP després de l'obertura de la botiga Segonamà

Publicat el 26 de juliol de 2010 a les 14:05
Dos clients a la botiga Segonamà de la Fundació MAP, aquest divendres a la tarda. Foto: Adrià Costa

“Estem molt contens, ens ha sobrepassat la demanda”. Amb aquestes paraules defineix la directora de la Fundació MAP, Hermínia Ordeig, els dos primers dies de funcionament de la botiga Segomà. Un espai on es pot comprar tot tipus d'objectes recollits a les deixalleries del Ripollès convenienment restaurats pels treballadors de l'entitat. Per Ordeig la clau de l'èxit és la combinació per fugir d'un establiment “tipus magatzem”, un gran esforç en la restauració de les peces i un preu molt econòmic.

De fet, l'inesperat volum de vendes després de l'obertura oficial de la botiga -que es va celebrar divendres al migdia- obliga als seus responsables a fer un esforç no previst per reposar el material. A Segonamà s'hi pot trobar des de mobles a material de la llarg, roba, joguines, llibres, discos i, fins i tot, peces d'antiquari.

Més enllà de l'èxit de les vendes el primer triomf de la iniciativa ha estat la seva mateix obertura. “El procés en si ja té valor” explica Ordeig i és que els usuaris de la MAP no només han restaurat els objectes que es posen a la venda sinó que han adequat els baixos de la carretera de Ribes de Ripoll on s'ha obert la botiga. “Ens ha quedat un establiment de disseny” afirma ben orgullosa la directora de la fundació.

La inauguració va comptar amb la presència de Núria Arnay, directora dels serveis territorials de Treball, a banda de l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, i el president del Consell Comarcal, Enric Pérez. Inesperadament, aprofitant la seva estada a la comarca, s'hi va afegir el conseller de Recerca, Universitat i Empresa, Josep Huguet.

Feina a 105 persones

Actualment el serveis laborals de la Fundació MAP donen feina a 105 persones en les seves diferents activitats. D'aquestes un 67% tenen discapacitat intel·lectual, un 20% una discapacitat física o sensorial i un 13% una discapacitat mental. El 91% dels treballadors tenen contracte a temps complet mentre que un 9% ho fan a temps parcial.