Un corredor completa al Taga el repte solidari de pujar deu muntanyes en menys de 24 hores

Redacció
10 de desembre del 2013
Vídeo Taga
Vídeo Taga


Pere Marsé és un corredor de Vilanova i la Geltrú que al llarg d'aquest 2013 es va proposar un repte solidari. Va decidir pujar en un temps màxim de 24 hores un total de deu muntanyes de Catalunya. La darrera etapa era l'ascensió (i descens) del Taga que va aconseguir completar aquest cap de setmana molt ben acompanyat. Finalment, li van sobrar només deu minuts després que la pujada al Puigmal, el passat 29 de novembre, fos més complicada del previst a causa de la neu.

El Repte 10/24 no tenia la voluntat de ser una gran competició sinó una història de superació personal. La idea va sorgir poc després de la mort de la seva germana Anna a causa d'un càncer. “Ella admirava la facilitat per pujar muntanyes i em deia que quan es curés també ho faria” explica. “Finalment no ha pogut ser i en cada cim he portat el seu tapaboques que ha estat com si ella hi fos” afegeix.

La trista experiència també l'ha dut a afegir un component solidari del repte. Concretament, s'ha confeccionat una samarreta tècnics commemorativa i els beneficis de la seva venda es destinaran a l'Associació AFANOC i la Casa dels Xuklis, entitats que es dediquen a vetllar per nens malalts de càncer.

A Pere Marsé el temps li ha anat just per completar el 10/24. Dissabte, amb un grup d'unes 20 persones, va coronar el Taga i quan va arribar a Ribes de Freser li van sobrar tot just deu minuts. En global ha recorregut 144,6 quilòmetres, un desnivell positiu acumulat de 24.470 metres i ha pujat deu muntanyes tan emblemàtiques com la Mola (Sant Llorenç del Munt), Sant Jeroni (Montserrat), Turó de l'Home (Montseny), Pedraforca, Canigó, Montardo, Comapedrosa i Pica d'Estats a banda del Taga i el Puigmal.

Pere Marsé, abans de pujar al Puigmal. Foto: 10/24

Pere Marsé en el tram final de l'ascensió al Taga. Foto: 10/24