El Vapor Llonch oferirà formació sobre cooperatives, finançament i internacionalització

Inclou 14 activitats que es desenvoluparan de setembre a desembre

Publicat el 09 de setembre de 2015 a les 11:00

El Vapor Llonch concentra part de l'oferta de formació per a desocupats Foto: Cedida


La nova programació del Vapor Llonch prevista per als mesos de setembre a desembre inclou un total de 14 activitats relacionades amb l'economia cooperativa, el finançament i la internacionalització dels negocis. 

Per una banda, en matèria d'economia cooperativa l'equipament oferirà diverses activitats com un Taller de Co Creativitat que pretén ser un espai de trobada entre les empreses d’economia social i cooperativa per inspirar els participants a cocrear i identificar nous projectes conjunts. Aquesta activitat, d'un dia sencer de durada està prevista pel 29 de 
setembre. És totalment gratuïta, inclòs el dinar. 

El 4 de novembre tindrà lloc la sessió Crea la teva cooperativa. L’objectiu és oferir una aproximació al model d’empresa cooperativa i donar a conèixer els serveis de la Federació de Cooperatives de Catalunya. 

El 6 de novembre s’ha previst el Taller de finançament per cooperatives. La sessió es planteja per millorar la gestió financera interna de les cooperatives del municipi i conèixer els nous instruments de finançament. Consta d’un taller expositiu i un espai d'assessoraments individualitzats. És una proposta per a cooperatives en el marc del programa Municipi Cooperatiu a Sabadell, organitzat en col·laboració amb la Federació de Cooperatives de Catalunya. 

Per últim, dins d’aquest àmbit, el dia 3 de desembre està prevista la 1a trobada d’economia social del Vallès sobre acords de col·laboració entre empreses i entitats pel desenvolupament de projectes. Aquesta trobada forma part de les activitats que es porten a terme en el marc de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès. 

Un altre dels àmbits que es treballaran al llarg dels propers mesos és el del finançament alternatiu i la negociació bancària. Així, dins el programa de Formació Empresarial del darrer quadrimestre de l’any s'ha revist el taller Gestió Financera i negociació Bancària amb formació grupal i assessorament individualitzat. En concret, el 14 i 21 es proporcionaran els coneixements i les eines per millorar la gestió de circulant d’una empresa i com abordar la negociació bancària i enfocar les situacions de reestructuracions o refinançament.

A més, el 28 d’octubre es celebrarà en col·laboració amb ACC10 i Texfor la jornada Finançament alternatiu. A través d’aquesta sessió s’informarà de les eines no bancàries per ajudar a les empreses a créixer i a ser més competitives. 

Noves oportunitats de negoci 

Per facilitar als participants els instruments necessaris per a la identificació, avaluació i aprofitament de noves oportunitats de negoci s’ofereix un seminari el 22 de setembre. L’arquitecte i economista Francisco Manuel Sánchez Ocaña, amb més de quinze anys d’experiència gestionant projectes empresarials, impartirà aquesta proposta. D’altra banda, el dia 1 d’octubre tindrà lloc la sessió Franquícies: una oportunitat per emprendre, per descobrir si aquest model de negoci és una bona opció per convertir-se en empresari. Les franquícies presents seran Caprabo, Inner Nature, Mans de sant, Bissú, Nostrum, Beep Informàtica, La fàbrica del Cartucho i Babel (escola d’idiomes). 

Per a la posada en marxa de noves empreses s’ofereix una nova edició del curs de 20 hores Creació d ́Empreses: Com realitzar un Pla d ́Empresa. El curs es desenvoluparà entre el 20 d’octubre i el 12 de novembre. A més, per a empreses de recent creació s’ha previst el seminari Com captar els primers clients per marcar l’estratègia i l’operativa comercial. 

Fiscalitat per autònoms i gestió de negocis 

El 23 i 25 de novembre tindrà lloc el taller Fiscalitat bàsica per a autònoms per donar a conèixer els conceptes impositius més habituals, l’estructura i el funcionament del càlcul d’impostos. D’altra banda, el 2 de desembre es realitzarà un seminari per autònoms i petites empreses per aprendre el funcionament del paquet de programes EinesTIC per aconseguir millorar la gestió del negoci.

Per últim, dins del programa s’ha previst una jornada sobre internacionalització el 18 de setembre amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Sabadell, ACC10, i la Comissió Europea. En el decurs de la sessió s’exposaran les oportunitats de negoci d’aquesta estratègia, els ajuts per obrir mercat amb l’exterior, així com casos èxit i les possibilitats del mercat indi. L’activitat es tancarà amb una sessió de networking amb la participació de Banc Sabadell, Banc Santander i La Caixa. 

Es pot fer la inscripció en línia a la pàgina web. Totes aquestes activitats són presencials i es desenvoluparan principalment al Centre de Promoció Empresarial, al carrer de les Tres Creus 236.