Durant la prova Protecció Civil ha enviat missatges a través de les xarxes socials i l'aplicació per a mòbil Gencat per avisar de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d'un accident químic real. Per primera vegada s'han fet sonar dues sirenes recentment instal·lades a Sant Vicenç de Castellet (Bages) i Puig-Reig (Berguedà).
Els municipis de la demarcació de Barcelona que han participat al simulacre han estat Barcelona, Terrassa, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Granollers, Canovelles, Montornès del Vallès, Sant Celoni i Gualba.Ara sonen les sirenes de FI d’avís per #riscquímic a @granollers @ajmontornes que també sonen a @ajcanovelles #ProvaSirenes #ProteccioCivil pic.twitter.com/IPTXrFIsrL
— Protecció civil (@emergenciescat) 9 d’abril de 2019
A la demarcació de Girona hi ha sirenes a Riells i Viabrea i a la de Tarragona, Tarragona, Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, Vilallonga del Camp, els Garidells, els Pallaresos, la Canonja, Vila-seca i Salou. De la Catalunya Central la prova s'ha fet a Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet i Puig-Reig, de les Terres de l'Ebre a Flix i Tortosa i de l'Alt Pirineu i Aran a Les.
Com en tots els exercicis, s'ha informat de la prova de sirenes als centres educatius i s'ha demanat la seva participació realitzant simulacres de confinament. Més de 22.000 persones, entre alumnat i personal docent i no docent d'una cinquantena de centres escolars situats a 26 municipis on hi ha sirenes de risc químic, han aprofitat la prova per fer un simulacre de confinament a les aules.