Els sindicats de la Policia Municipal insisteixen en la seva voluntat d’acord davant la «imposició de decrets»

Mostren tota una sèrie de propostes que, com afirmen, els han negat des de l'altra part

Redacció
26 d'abril de 2018, 07:00
L’estira i arronsa entre els representants de la Policia Municipal de Sabadell i l’Ajuntament continua. Després de l’aprovació del calendari laboral del cos a través d’un decret, ambdues parts s’han trobat dues vegades més per tal d'arribar a un acord. Negociacions per solucionar la situació i els sindicats insisteixen en l’esforç que mostren per aconseguir-ho, però topen amb la “imposició de decrets”.
 
En la darrera trobada, celebrada el passat dimarts, entre algunes de les propostes que es van posar sobre la taula hi havia acceptar la formació en les setmanes de descans dels agents, incloses les pràctiques de tir, i en els mesos de juliol es treballarien 19 dies i se’n descansarien 12. Demandes fetes des de Prefectura en un principi, com subratllen, i que ara han rebutjat.
 
També han inclòs la modificació dels horaris dels torns de matí i tarda per “millorar l’eficàcia” en el solapament que es produeix i han estipulat unes aportacions econòmiques per treballar en jornada festiva, renunciant al seu cobrament si es gaudeix d’un dia d’assumptes personals.
 
Segons aquests sindicats, la resposta amb la qual s’han trobat és que “no guanyaven res” i han insistit que aquestes propostes han demostrat la voluntat de consens. L’Ajuntament, en el comunicat de resposta inicial, reafirmava la seva disposició “a negociar en el marc de les converses del conveni col·lectiu” i apuntava que el pla de vacances marcava 10 dies de decans juliol i agost i que la formació es farà dins l’horari laboral.