Jordi Cuixart és traslladat a un mòdul amb presos menys perillosos a Soto del Real

Unes 300 persones han recordat Oriol Junqueras i Joaquim Forn a Sabadell el dia que fa mig any que són tancats a Estremera | Els concentrats reben els familiars dels presos a la protesta de plaça de Sant Roc amb amb aplaudiments i pancartes

Concentració aquest 2 de maig a Sabadell
Concentració aquest 2 de maig a Sabadell | Albert Segura
02 de maig de 2018, 20:19
Actualitzat: 20:51h

Concentració aquest 2 de maig a Sabadell. Foto: Albert Segura


Unes 300 persones s'han concentrat a la plaça Sant Roc de Sabadell per homenatjar Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que aquest dimecres fa sis mesos que es troben en presó sense fiança decretada pel Tribunal Suprem. Entre les persones que s'hi han concentrat hi havia regidors l'alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell), així com l'exalcalde d'ERC, Juli Fernàndez, i regidors de les dues formacions, d'Unitat pel Canvi i del PDECat, així com el diputat d'ERC al Congrés i veí de la ciutat, Gabriel Rufián.

Qui també hi ha estat present és en Pep Navarro, cosí de Jordi Cuixart, que ha aportat novetats sobre el seu empresonament. Segons ha explicat, ha estat traslladat del mòdul 4, on s'hi troben delinqüents d'un cert grau de perillositat, al mòdul 10, on hi està un pèl millor, segons ha relatat.

"Ahir dimarts va trucar i ens va informar que l’han canviat de mòdul, és al 10, està content perquè es un mòdul més tranquil, més net (una mica), i amb flors de colors, està content perquè té llum", ha explicat Navarro. "És el mòdul per a lladres de guant blanc, el del Sandro Rosell, el mòdul dels delinqüents refinats, el tràfic d’influències, el frau, el rentat de diners, el suborn, el buidatge d’empreses, la fallida fraudulenta, de malversació de fons econòmics, la delinqüència organitzada... i ara també, es veu, del de ser honest i defensar democràticament la llibertat dels seus conciutadans", ha afegit.

En el seu parlament, també ha destacat que s'alegra que l'hagin mogut de mòdul perquè hi ha més espai i els empresonats són menys perillosos. "Està content perquè, i fins que no el tornin a castigar, diuen que també hi enviaran a Jordi Sànchez", ha afegit. Com anècdota, molts interns el van felicitar dilluns, i ell creia que era pels corredors que van creuar l'Estat des de Catalunya fins a Madrid: "En realitat era perquè el Barça havia guanyat la Lliga", ha explicat.

Carta de Junqueras i Forn des d'Estremera

Des de Sabadell per la Independència, la seva coordinadora, Neus Alsina, ha llegit una carta de Junqueras i Forn, escrita des de la presó. "Us volem dir gràcies per haver-nos acompanyat i no deixar-nos sols", han afirmat, i també han agraït les cartes, els actes, les mobilitzacions i "i per tenyir cada tros de plaça, carrer o camí de color groc". "Aquest hivern ha fet fred. Som a la presó sense condemna i no som aquí per haver fet mal a ningú sinó perquè estimem la llibertat", ha lamentat.

Així mateix, asseguren que "les hores a la cela són llargues" i "els murs freds", i "costa veure el futur quan no veus ni un arbre ni una muntanya". Els agradaria, afirmen, "que els polítics espanyols i els jutges llegissin les cartes" que reben i, en tot, insisteixen en afirmar que tots els actes i iniciatives són útils perquè "donen ànims" i evidencia que el país és "viu" i "no es resigna "i no cedeix a la repressió i les amenaces". "Hem de continuar resistint. Si vosaltres persistiu, nosaltres resistim. És una cursa de fons i nosaltres aguantarem", han conclòs.