El ple rebutja la dimissió del regidor Perarnau per l'ocupació del CDR de l'Ajuntament

Part de l'oposició qüestiona la gestió municipal

Un moment de la discussió de la moció de l'ocupació de l'Ajuntament
Un moment de la discussió de la moció de l'ocupació de l'Ajuntament | Albert Hernàndez
Redacció
28 de juny de 2018, 21:01
Actualitzat: 29 de juny, 11:30h
El ple de Sabadell, celebrat aquest dijous, ha rebutjat la dimissió del regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, per l'ocupació de l'Ajuntament per part del CDR Sabadell. Gràcies als vots de les formacions del govern municipal, CiU i els regidors no adscrits Lluís Monge i Carles Bosch que han tombat la moció del PSC, que juntament amb PP i Cs hi han donat suport. De fet, s'han debatut dos punts sobre aquest cas. L'altra ha estat a proposta de Cs, que ha demanat el rebuig de l'alcalde, Maties Serracant, i que no es va fer cap tipus de concessió. 

El portaveu dels socialistes, Josep Ayuso, li ha dit a Perarnau: "Porta poc temps, però Déu n'hi do", recordant-li altres polèmiques com el conflicte amb Smatsa i la Policia Municipal. Ha qualificat de "greu" l'ocupació i ha lamentat haver rebut les explicacions "avui a dos quarts de dues. Han tingut temps", en referència a l'enviament de l'expedient, ha manifestat amb sarcasme i ha afirmat que "ho coneixien i van deixar que passés". 

També en línia crítica s'han expressat Cs i PP. El portaveu de la formació taronja, José Luis Fernández, ha reivindicat "un desallotjament amb proporcionalitat i la manca d'autoritat que ha demostrat" i ha dit que això "crea precedent". El popular Esteban Gesa ha qüestionat si "s'hagués permès" amb l'autoria d'un grup de gent "amb una altra filosofia" i no s'ha cregut que l'equip municipal no conegués aquesta acció. Això li ha costat el retret de la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, "si ho sabia, per què no ens va avisar?". 

El regidor de Cs, Adrián Hernández, ha denunciat "l'ocupació permanent de l'espai públic" amb els llaços grocs "que els ciutadans s'han de menjar" quan van a diversos equipaments municipals, a més ha criticat la pancarta de la façana de l'Ajuntament. "M'agradaria que estigués net, que no hagués de posar la meva". 
 

Un moment de la discussió de la moció de l'ocupació de l'Ajuntament Foto: Albert Hernàndez


El diàleg com a solució

El regidor de CiU, Antoni Font, ha posat l'accent en la "premeditació" de la protesta, "es va fer divendres, a la tarda-vespre, quan hi ha menys activitat". Ha recordat que l'ocupació a la casa consistorial no ha estat la primera i ha aplaudit que es resolgués amb el "diàleg", a la vegada que ha felicitat la feina feta per Perarnau. 

Precisament, sobre l'ús de la "negociació", com ha manifestat la regidora de Participació, Habitatge i Intervenció Comunitària, Glòria Rubio, hi ha posat l'accent "i no a hòsties", ha afegit.  

Control d'accés a l'Ajuntament

La tercera tinent d'alcalde, Marisol Martínez, ha recordat que no "és la primera vegada que s'entra i es canvia una bandera" i ha suggerit que potser és "perquè mai ningú s'ha d'identificar" quan accedeix a l'Ajuntament. "Això és un error i s'hauria de canviar", ha determinat, tot i admetre la dificultat i el que comporta canviar un hàbit latent des "l'època Farrés". 

Tant Martínez com Font han rememorat un altre episodi viscut a la plaça Sant Roc, la manifestació unionista del passat mes de novembre, que va obligar un grup de periodistes a sortir escortats per la policia. "I això no ho van portar al ple", han retret.