Smatsa carrega contra l'Ajuntament i assegura que perdrà 1,2 MEUR anuals

El gerent, Eugenio Díaz, assegura que l'afectació sobre la plantilla serà notòria

Eugenio Díaz, a la dreta
Eugenio Díaz, a la dreta | Juanma Peláez
09 de novembre de 2018, 21:46
Actualitzat: 21:53h
L’empresa concessionària del servei de recollida de la brossa i la neteja viària a Sabadell, Smatsa, assegura que  l'expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha presentat sobre part de la plantilla respon al fet que l'Ajuntament retirarà 1,2 milions d'euros de la inversió anual. Així ho ha assegurat el gerent, Eigenio Díaz, que aquest divendres ha presentat l'ERO que afecta un total de 43 persones de les 300 que configuren la plantilla.

La mesura arriba després que l’Ajuntament ha aplicat la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF), que estableix els criteris de serveis que cal dur a terme a la ciutat. Amb tot, l'empresa va avançar l’aplicació de l’ERO després de l’aplicació de la reforma que s’ha acabat de detallar després d’una reunió amb els representants sindicals. El motiu que esgrimeix la firma se centra en què l'aplicació de l'ITF, tal com planteja l'Ajuntament, comportarà que s'hagin de deixar de fer 4.000 serveis, un extrem que l'Ajuntament nega assegurant que es tracta d'una reestructuració del servei.

Díaz ha detallat que a banda dels 43 empleats afectats per aquest expedient, 36 més estaran sotmesos a una modificació de les seves condicions laborals. "Amb aquesta ITF nosaltres deixem d'efectuar 4.033 serveis anuals, el que suposa que perdrem 1,2 MEUR anuals de facturació", ha explicat Díaz que ha recordat que aquesta quantitat "representa el 7% del volum total del contracte que va firmar-se l'agost de l'any 2012", ha assenyalat. 

Alhora ha criticat que l'Ajuntament digui que mantindrà la partida pressupostaria destinada a Smatsa: "Què més dona que la mantingui si després només ens deixarà facturar una quantitat concreta?", s'ha preguntat el gerent de la companyia, que ha advertit que l'ERO està justificat perquè les noves condicions de l'executiu local impliquen canvis organitzatius i productius del servei. 

Un cop entregada la documentació als representants sindicals, l'empresa disposa de quinze dies per començar a aplicar les modificacions de les condicions laborals proposades i d'un mes per començar a implantar l'ERO.