Barberà, Ripollet i Cerdanyola s’oposen al trasllat de l’oncologia pediàtrica i reclamen més informació

Els alcaldes i l’alcaldessa dels municipis han mantingut una reunió amb el director del CatSalut

La reunió dels representants amb el director de CatSalut
La reunió dels representants amb el director de CatSalut | Ajuntament de Barberà
Redacció
25 de gener de 2019, 12:36
Actualitzat: 13:29h
L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, el de Ripollet, José M. Osuna, i la de Barberà, Sílvia Fuster, van traslladar la seva oposició a la decisió de traslladar el serveis d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí a la Vall d’Hebron, en una reunió que van mantenir el passat dimarts amb el director del CatSalut, Adrià Comella, a més de reivindicar més informació, perquè s’ha creat “una certa alarma”.
 
Els tres representants van manifestar el seu desacord, així com no es faci “cap mena de retallades dels recursos ni de rebaixar la qualitat del servei d’aquesta especialitat”. Comella va replicar que no s’estan aplicant “retallades, sinó s'està fent una planificació sanitària que concentra el servei per tal de donar millor qualitat” i va remarcar que la “principal prioritat” dels professionals és “el benestar dels nens i nenes afectats per aquesta malaltia”. 
 
Per això, en un moment d’aquesta patologia “és molt important que es concentri tot el servei, a la Vall d’Hebron”, tot i que, el posterior seguiment es pot “descentralitzar per qüestions de proximitat”.
 
Comella va voler deixar clar que “de cap de les maneres el Taulí perd referència ni prestigi” i els treballador del centre sabadellenc es traslladaran al barceloní i d’aquesta manera, els pacients conservaran el seu oncòleg.