Clam unànime santcugatenc per l'obertura total dels centres d'atenció primària

L'Ajuntament també reclama el restabliment de la visita presencial als pacients relegant les trucades telefòniques

Imatge del ple telemàtic de novembre 2020
Imatge del ple telemàtic de novembre 2020 | YT
16 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:16h
El ple de l'Ajuntament de Sant Cugat demana unànimement l'obertura total dels CAP i consultoris del municipi i de la resta del país amb tots els serveis i dotacions de material i personal necessaris davant la "feblesa evidenciada" de l'atenció primària durant la pandèmia. 

L'administració local també reclama el restabliment de la visita presencial, "deixant la consulta telefònica només per a aquelles qüestions que es puguin resoldre per aquesta via, comptant amb la conformitat dels pacients i sempre que es garanteixi una connexió ràpida i àgil".

La moció presentada per la CUP en nom de Marea Blanca per una atenció primària "forta que doni resposta a l'actual situació de pandèmia"; també demana que es recuperi la figura del metge i la infermera de referència per a cada pacient. En el seu moment, el tripartit ja va mostrar el seu suport a les reivindicacions veïnals de les Planes i la Floresta.

Per la seva banda, la regidora Núria Fernández de Junts per Sant Cugat, també ha valorat positivament aquesta moció reconeixent que l'Ajuntament no té les competències, però té el "deure i potestat per fer les gestions que calgui" per assegurar l'obertura d'aquests equipaments que actualment no "estan donant el servei pel qual van ser construïts". 

Des de Cs, la regidora Múnia Fernández-Jordan malgrat anunciar que el seu partit votarà a favor ha assenyalat el seu "estupor" davant dels discursos de Junts per Sant Cugat i ERC "semblant que no són els seus partits els que governen Catalunya". La taronja ha remarcat les "carències absolutes del sistema sanitari" i demana "memòria de per què estem així". 

Finalment, la moció també sol·licita que es prioritzi la despesa sanitària per a l'atenció primària, amb el compromís que arribi al 25% del pressupost del Departament de Salut -tal com recomana l'Organització Mundial de la Salut-.