Les noies del Junior FC guanyen la segona Copa de la Reina, 32 anys després

El primer equip femení d'hoquei sobre herba del Junior FC ha superat (2-1) el Club de Campo de Madrid

Les noies del Junior FC guanyen la Copa de la Reina
Les noies del Junior FC guanyen la Copa de la Reina | Real Federación Española de Hockey.
SantCugatCreix
13 de desembre del 2020
Actualitzat el 14 de desembre a les 9:49h
Del 1988 al 2020. El primer equip femení d'hoquei sobre herba del Junior FC ha fet història i ha aconseguit el seu segon títol de la Copa de la Reina Iberdrola, 32 anys després. Ho ha fet aquest diumenge, 13 de desembre, a València, després de superar (2-1) en la final el Club de Campo de Madrid, equip que havia guanyat el torneig del KO en les últimes 5 edicions i que acumula 16 títols en aquesta competició.

Per fi el Junior FC ha pogut guanyar una final, la vuitena, de la Copa de la Reina al Club de Campo, el gran dominador d'aquesta competició en els últims 15 anys, en què ha guanyat 12 títols. El Club de Campo és un conjunt plegat de jugadores de la selecció espanyola absoluta, tot i que el Junior FC també en té.

El partit entre els dos millors equips de l'Estat espanyol ha començat de cara pel Junior FC que en el minut 4 ha fet el primer gol del partit. Mariona Serrahima ha fet un xut fort i col·locat amb el revés de l'estic superant la portera madrilenya, per la seva esquerra. Era la primera ocasió de les blau-i-negres, i l'han transformat en gol. Aquest primer quart, molt intens, com la resta, ha acabat amb dos penals-córner a favor del Club de Campo, a 21 i 1 segons del final, que no ha sabut aprofitar.

El segon quart s'ha iniciat amb una pressió alta del Club de Campo sobre el Junior FC per intentar recuperar pilotes i forçar l'error defensiu de l'adversari i apropar-se a la porteria defensada per Jana Martínez. I li ha sortit bé, perquè en el minut 3 Begoña García ha empatat a 1 amb un gol que ha executat des del terra, tot i que Martínez ha pogut aturar el primer dels dos xuts. Després d'una ocasió clara de la madrilenya Sara Barrios en el minut 8, s'han produït tres jugades molt clares que Laura Bosch (13'), i Carlota Petchamé i Mariona Serrahima, en el minut 15, no han materialitzat.

Les noies del Junior FC guanyen la Copa de la Reina Foto: RFEH

Ja en el tercer quart, després d'un xut sense perill de Begoña García en el minut 3, Mariona Serrahima, de penal-córner, ha signat el 2 a 1 definitiu, en el minut 6. El Junior FC ha tingut, en aquest tercer quart, dues ocasions més d'or per marcar. Han estat dos penals-córner en l'últim segon d'aquest quart, però Mariona Serrahima no ha pogut enviar al fons de la xarxa de la porteria del Club de Campo.

En el minut 4 del quart i últim quart, el Club de Campo ha obligat a la portera santcugatenca Jana Martínez a aturar un xut i, en aquest mateix minut, les de Madrid han llançat un penal-córner, però sense conseqüències en el marcador. En el minut 7, Maialen García ha rebut una targeta verda i el Junior FC ha jugat durant 2 minuts amb una jugadora menys. Finalment, quan faltaven 3 minuts i 53 segons, el Club de Campo ha tret la portera per incloure una jugadora més de camp, però el marcador ja no s'ha mogut.