L'oposició valldoreixenca força el govern a prorrogar el pressupost pel 2024

L'executiu progressista ha reconegut no haver estat capaç d'arribar a acords i es compromet a treballar per arribar a nous consensos de cara als pròxims comptes

Imatge de la sessió plenària de febrer de l'EMD de Valldoreix
Imatge de la sessió plenària de febrer de l'EMD de Valldoreix | Sergi Baixas
16 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:55h
"Per responsabilitat i garantir un bon funcionament de l'administració ens hem vist obligats a prorrogar el pressupost". Amb aquestes paraules el vocal d'Economia, Ramon Segura, avançava durant el ple ordinari de febrer aquesta decisió de l'executiu després d'haver estat incapaços d'aconseguir un vot extra entre les files de Junts, PP i Vox que habilitessin l'aprovació d'uns nous comptes pel 2024.

Recordant la complexa aritmètica parlamentària postelectoral que ha deixat el govern de Valldoreix Plural en minoria, Segura ha reconegut no haver estat capaços d'arribar a acords amb l'oposició malgrat celebrar més d'una desena de trobades. En tot cas, i des d'una mirada optimista, el vocal republicà s'ha compromès a començar a treballar des d'avui mateix per consensuar el pressupost del 2025. "Segur que ens en sortirem; els veïns de Valldoreix s'ho mereixen", ha sentenciat. 

Des de Junts, fa uns dies van esgrimir que per donar llum verda als pressupostos del govern s'havia d'avançar en dos punts indispensables: el projecte per la futura Escola de Música de Valldoreix i l'arranjament del camp de futbol de Can Badal. Dos punts que topen amb la negativa de l'executiu del president Juanjo Cortés per qüestions de programa electoral en el primer cas -prioritzen el projecte de la Nova Centralitat- i, en el segon, per les limitacions del terreny en ser una zona petita i inundable. Així, el portaveu juntaire, Bernat Gisbert, ha criticat la manca de negociació i lideratge del govern tot estenent la mà a arribar a acords de cara al futur.

Pel que fa al PP, els populars van presentar un llistat d'una desena de propostes i iniciatives a abordar a canvi del seu vot. Un decàleg que, en la seva immensa majoria, va ser desestimat pel govern. Entre d'altres, es proposava la reducció d'un 10% de les retribucions dels vocals; evitar la implementació del nou Impost del Clavegueram; o eliminar diverses subvencions nominatives i per concurrència.