Mayte Pérez encapçalarà la candidatura de PDECat, Centrem i PNC

La formació es reivindica com els "autèntics hereus de CiU" mentre que les expectatives per arribar a un acord a última hora amb Junts es difuminen

Imatge de la candidatura conjunta del PDECat, Centrem i el PNC
Imatge de la candidatura conjunta del PDECat, Centrem i el PNC | Sergi Baixas
23 de març del 2023
Actualitzat a les 10:24h

Les negociacions no han donat el seu fruit i tiren pel dret. Sota la marca municipal ARA - Pacte Local, el PDECat, Centrem i PNC uneixen forces per presentar la seva pròpia candidatura a les eleccions municipals de Sant Cugat. Un anunci en roda de premsa al Claustre del Monestir que arriba a tan sols dos mesos dels comicis perquè, fins ara, s'havia estat intentant configurar un acord a contrarellotge amb Junts per evitar la dispersió de vot.

"Volem recuperar el Sant Cugat referent, un model que en els últims anys s'ha anat perdent", ha exposat la cap de llista de la candidatura, Mayte Pérez. L'exregidora de Comerç sota l'alcaldia de Mercè Conesa ha afirmat que es presenta per "posar les persones al centre de la política amb un Sant Cugat de tots, fet per tots i amb tots" mentre reivindicava el llegat dels governs convergents.

"Som els que hem estat sempre", ha apuntat Pérez. "Nosaltres ens hem mantingut on estàvem, van ser ells qui van marxar", ha afegit en referència als actuals regidors del PDECat que van estripar el carnet per afiliar-se a Junts. "La ciutadania ens reconeixerà com els autèntics hereus de CiU", ha confiat Pérez amb la mirada posada a entrar a l'Ajuntament."Tenim la certesa que entrarem i que serem decisius en la configuració del pròxim govern", ha rematat el diputat al Congrés Genís Boadella, també present a l'acte.  

En relació amb el programa electoral, que revelaran durant els pròxims dies, aquest es fonamentarà en millorar la gestió econòmica i pressupostària del tripartit (ERC-PSC-CUP); corregir el "caos circulatori" del centre; i posar al dia l'atorgament de les llicències d'obra. 

Pel que fa a la resta de noms que acompanyaran a Pérez en una candidatura "transversal", destaca el president de la junta gestora de la secció local del PDECat, Joan Soler, com a número dos i el de l'excandidat d'Units per Sant Cugat, Carles Toda, com a número tres. 

Malgrat que les expectatives per arribar a un pacte amb Junts a última hora semblen residuals, no s'atreveixen a tancar la porta del tot. "La pilota està a les seves mans", assenyalen amb la formulació d'una coalició com a línia vermella per tal de poder mantenir, diuen, els seus drets electorals. Una situació que, en principi, no hauria d'afectar al suport a la candidata presidenciable de Junts a l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada -amb qui actualment comparteixen govern-, que es disputarà els comicis contra el presidenciable comú de les esquerres, Juanjo Cortés.