Administracions de loteria de Barcelona plenes la vigília de la rifa de Nadal

Els usuaris busquen dècims que tinguin un número en especial o l’escullen a l’atzar al seu establiment habitual

Cues a les portes de l'administració de loteria de plaça Urquinaona
Cues a les portes de l'administració de loteria de plaça Urquinaona | Albert Hernàndez / ACN
Redacció
21 de desembre de 2024, 12:41
Actualitzat: 13:35h

Les cues de persones al voltant de diferents administracions de loteria s’han repetit en diversos punts de Barcelona aquest dissabte, en el darrer dia de vendes abans de la rifa de Nadal. Establiments emblemàtics, com el de la plaça Urquinaona i la Valdès, a la Rambla, han concentrat persones ja abans de l’obertura del negoci.

Les esperes han sorprès diversos usuaris i usuàries a Urquinaona com a l’Emma Morales, que no s’imaginava la “gentada” a les portes de la botiga.: “Avui està ple de gom a gom, tots venim l’últim dia”. Una de les seves motivacions per jugar enguany és perquè l’any passat va guanyar 100 euros i ara n’adquireix “per compartir amb la família”. Tot i que Urquinaona no és la seva administració habitual, “ve de passada” i té bons records “d’haver jugat alguna vegada” altres anys. 

També els ha passat el mateix a la Valèria i en Kevin, una parella que viu a prop del negoci: “No sabíem que hi hauria tanta cua”. En Kevin vol un dècim que tingui el cinc i l’Elvira Vidal qualsevol a l’atzar, perquè fa més d'una dècada que en compra a la mateixa finestreta, però “mai ha tocat res”, encara que li agrada la “il·lusió” que genera la rifa de Nadal. 

El sorteig d’enguany serà especial per a ell, ja que comprarà un bitllet per primera vegada. La Valeria li ha explicat aquesta tradició i li ha agradat, ara marxa una setmana a Països Baixos, però espera “alguna cosa” de premi quan torni. Ella, en canvi, ja ha comprat amb companys de la feina i en portarà a la família. 

Cues, també, a la Rambla

Un altre negoci on s’han acumulat cues ha estat l’administració de loteria Valdés, a la Rambla, on les obres que s’estan fent accentuen la sensació de concentració de persones. Un grup d’amigues han aprofitat que anaven al Liceu per aturar-se a comprar diversos dècims. També la comunitat estrangera que viu a la capital catalana, i veïnat del barri.

Sigui com sigui, qui guanyarà en aquest sorteig de Nadal serà l’Estat. Els tècnics d’Hisenda calculen (Gestha) que les arques públiques ingressaran 175,6 milions d’euros. La grossa, per exemple, dotada amb 400.000 euros el bitllet, se li haurà de restar 72.000 en impostos.