Aquesta és la millor mona de Pasqua de Catalunya

Una pastisseria de Barcelona, en la categoria de xocolata, i una d'Olost (Osona), en la tradicional, sedueixen els jurats professional i popular amb les seves propostes

La millor mona de xocolata de Catalunya d'aquest 2023
La millor mona de xocolata de Catalunya d'aquest 2023 | L'Atelier
NacióDigital
04 d'abril del 2023
Actualitzat el 05 d'abril a les 9:00h
El llop amb forquilla i ganivet preparat per menjar-se els tres porquets de l'Atelier és la Millor Mona de Pasqua de Xocolata de Catalunya 2023. Amb botiga al centre de Barcelona, el pastisser Eric Ortuño ha recollit enguany la medalla d'or del concurs celebrat aquest mes de març i en què han participat 25 peces. 
 


El certamen, celebrat al Centre Cultural la Farinera del Clot, que ha comptat amb un jurat professional i un altre de popular, també ha atorgat el premi a la Millor Mona Tradicional. El guanyador d'enguany, la pastisseria Cal Parra d'Olost, a Osona.

La novetat de l'edició d'aquest 2023, la segona del certamen, ha estat el vot d'un jurat popular integrat per padrins i fillols, com a representació del col·lectiu que habitualment compra les mones de Pasqua. En el cas del jurat d'experts, els mestres xocolaters que l'integraven van ser Jseús Cerdán, Anna Bellsolà, Ángel García, Adan Sáez, Mari Cruz Barón, Jordi Farrés i Mere Samblás. 

L'objectiu d'aquest certamen és reivindicar la tradició de la Mona de Pasqua i reconèixer la tasca dels forners i pastissers del país que cada any s'hi deixen la pell per arrencar un somriure als més i als no tan petits.