Els cinc restaurants que la Guia Michelin recomana a la Catalunya Nord

Els establiments formen part de la distinció "Bib Gourmand", un reconeixement a la bona relació entre la qualitat i el preu

Alguns dels plats dels restaurants de la Catalunya Nord que recomana la Guia Michelin
Alguns dels plats dels restaurants de la Catalunya Nord que recomana la Guia Michelin | Nació
Nació
25 de març del 2024
Actualitzat a les 7:34h
La gastronomia catalana és sovint reconeguda als premis internacionals de cuina. Hi ha un gran catàleg de restaurants del país que tenen estrelles Michelin i d'altres que apareixen a la seva guia. En aquest sentit, repassem els establiments que recomana la Guia Michelin a la Catalunya Nord, i que són ideals per una sortida prop de casa.

Aquests cinc locals es troben a l'apartat "Bib Gourmand" de la Guia, que són aquells establiments que reben una distinció gastronòmica per la seva relació entre la qualitat i el preu, que sol ser inferior als 35 euros. El premi va crear-se el 1997 amb la idea que Michelin no es fixés només en els restaurants d'alta cuina, amb els preus elevadíssims que solen tenir.
 

Le Garriane (Perpinyà)

El primer local és Le Garriane, situat a Perpinyà, i regentat per un australià. Tal com detalla la Guia Michelin, l'establiment fa cuina de temporada centrada en uns ingredients que tenen influències d'arreu del món. A més, compta amb una carta d'opinions vegetarianes i veganes i funciona com a cafeteria tan de matí com a la tarda.
 

Manat (Perpinyà)

A escassos metres de la catedral de Sant Joan Baptista, a la mateixa ciutat de Perpinyà, es troba el Manat, un restaurant de cuina oberta amb un local que la Guia Michelin considera que és "refinat". L'establiment és molt popular per la proposta "inventiva" de la parella que el regenta, basada en tècniques culinàries que barregen la gastronomia de Catalunya i del Japó.
 

Côté Saisons (La Roca d'Albera)

Un edifici del s. XIX envoltat de vegetació, amb grans finestrals, un jardí florit i una bonica terrassa és la casa del Côté Saisons, a La Roca d'Albera. La Guia Michelin defineix la seva cuina per uns "plats saborosos i ben elaborats" i ressalta la qualitat del servei. La vedella, el porc de la Cerdanya o el foie gras són alguns dels productes estrella.
 

Les Loges du Jardin d’Aymeric (Clarà)

"L'establiment rural per excel·lència" és al definició que fa la Guia Michelin de Les Loges du Jardin d'Aymeric, a Clarà.  El xef utilitza verdures de la seva horta i cítrics de la zona, i fins i tot fa el seu propi pa. "Un servei familiar sense pretensions i amb preus raonables", detalla la Guia.
 

La Chaumière (Font-romeu)

Una "casa preciosa" és on es troba La Chaumière, a Font-romeu -conegut anteriorment com a Odelló iVià-. La Guia Michelin destaca d'aquest establiment una bona selecció de plats catalans, delicioses tapes i bons vins de la regió. "Al propietari li agraden les coses més fines de la vida i fins i tot ha muntat un celler de pernil", conclouen des de la Guia.