«La nevera, mig plena»: les receptes de Jordi Roca contra el malbaratament alimentari

El reposter del Celler de Can Roca elaboren diversos àpats amb restes de menjar d'altres dies

Publicat el 23 de desembre de 2023 a les 11:47
Jordi Roca, el menor dels tres germans propietaris del Celler de Can Roca, ha llençat una campanya a través de les xarxes socials per evitar el malbaratament alimentari. Sota el títol La nevera, mig plena!, la campanya constarà d'una sèrie de vídeos de receptes per aprofitar les sobres d'àpats d'altres dies, especialment de festes i celebracions.

"La nevera... mig plena o mig buida?" Roca i els seus nebots, Marc i Martí, protagonistes dels vídeos, ho tenen clar. Per això, una de les primeres propostes que comparteixen de manera divertida i amena és una truita feta amb les sobres d'un vespre de "pel·lícula i manta", amb ganxets i crispetes. 
 


Un sandvitx amb restes de pollastre a l'ast, una pizza amb el que ha sobrat d'una festa a l'estil mexicà... són algunes de les idees que comparteix la família roca en forma de càpsules a les xarxes socials, i ho anirà fent en els pròxims dies en col·laboració amb el BBVA, per fomentar la gastronomia sostenible.

Segons ha explicat el mateix xef, "la idea és veure la nevera sempre mig plena - encara que estigui mig buida - de possibilitats sostenibles".

[youtube]https://youtu.be/bYWR3gzZoBc?si=PrmkkMABT7t37mCW[/youtube]