El llenguatge secret per comunicar-te amb els cambrers d'un restaurant

Hi ha una manera de dir a l'establiment si t'ha agradat o no un plat sense fer servir les paraules, però no tothom ho sap

Una taula parada
Una taula parada | Pexels
Redacció
27 d'octubre de 2024, 12:55
Actualitzat: 12:56h

Sabies que existeix un llenguatge secret que permet comunicar-se als comensals i cambrers en un restaurant? És força comú en establiments d'alta cuina, però, així i tot, et pot ser d'utilitat en aquells casos en què vols dir que no t'ha agradat un plat, però sense ser groller. A més a més, també et serveix per felicitar algú per la seva creació. Què, en prens nota?

Es tracta d'un idioma fet a partir de la manera de disposar els coberts i serveix, de retruc, per a una cosa ben senzilla. Tot i que hi hagi menjar a taula, el servei sabrà si ja la pot desparar perquè ja n'hem tingut prou o bé ha d'esperar una estona més.

Però com dèiem, si tu el que vols és dir que no t'ha agradat el que acabes de menjar, has de fer el següent. La serra del ganivet ha de quedar entre dues de les pues del cap de la forquilla. Un cop així, s'han de col·locar a la cantonada inferior esquerra del plat.

En canvi, si el que vols és dir sense paraules com has gaudit de l'obra del xef, el que has de fer és posar els coberts a la mateixa zona del plat que quan no t'ha agradat. Malgrat això, en comptes de creuar-los, els has de deixar mirant cap amunt.