Nou reconeixement per a la gastronomia catalana. La fira Alacant Gastronòmica, una de les més rellevants de l'Estat, ha reconegut una creació catalana amb el premi de millor pastís de xocolata del món. El guanyador ha estat el xocolater Pachi Larrea, que compta amb dos establiments a Castelldefels.
El guardó va ser concedit per un jurat d'alt nivell que estava conformat per referents de la cuina com Jordi Roca, Albert Adrià o Paco Torreblanca. El pastís de xocolata guanyador tenia com protagonista un pa de pessic recobert de quatre capes de diferents gustos, i tot plegat acompanyat d'una base cruixent.
Però, quins són els ingredients que van enamorar al jurat? Doncs segons explica Larrea a l'Ara, la primera capa era una compota de fruita de la passió i llima, mentre que la segona contenia trufa de xocolata negra i llet. La tercera estava formada per un cremós de vainilla i xocolata blanca i, per últim, la quarta capa incloïa una mousse de xocolata negra i vainilla.
Curiosament, però, si algú vol tastar aquest pastís encara no ho podrà fer. "Aquest pastís no l'havia fet mai per vendre'l, sinó que hi he estat treballant tres setmanes per portar-lo al concurs". Larrea assegura, però, que el seu objectiu és comercialitzar-ne mides petites, per quatre o vuit persones, tot i que encara no ha marcat el preu.