El millor vi escumós d'Espanya és català (i del celler més antic)

La trajectòria de més de 450 anys de Raventós Cordoniu els consolida com els referents indiscutibles del vi escumós

Vi escumós en una imtage d'arxiu
Vi escumós en una imtage d'arxiu
Redacció
26 d'agost de 2024, 13:29

Raventós Cordoniu és l'empresa vitivinícola més antiga d'Espanya i una de les més antigues del món, a més de ser la creadora del cava. I, des de fa uns dies, l'empresa que elabora el millor vi escumós de tot l'Estat, segons el premi Aliments d'Espanya Millors Vins. Es tracta del Cordorníu Ars Collecta Blanc de Noirs Reserva 2019, emparat a la DO Cava.

Amb ceps en propietat des del 1551, Codorniu pot presumir de tenir més de 450 anys d'experiència elaborant el cava tal com el coneixem avui. La llarga trajectòria i l'excel·lència en el procés d'elaboració han culminat en la creació d'aquest vi escumós que destaca per la seva qualitat i sofisticació.

El Cordorníu Ars Collecta Blanc de Noirs Reserva 2019 és un cava elaborat amb varietats tradicionals com el pinot noir, que aporta una estructura i una riquesa aromàtica excepcionals tal com apunten els experts. Aquesta distinció no només reconeix la qualitat d'aquest vi en particular, sinó també el llegat històric de Codorníu, una empresa que ha sabut mantenir-se al capdavant de la innovació vitivinícola al llarg dels segles. 

El premi reafirma l'excel·lència del cava català en l'escena vinícola internacional, consolidant-se com una de les referències imprescindibles per als amants del vi escumós.