Moncho Neira, fundador del restaurant Botafumeiro i del grup Moncho's ha mort aquest diumenge a Barcelona, segons ha informat el restaurant en un comunicat en xarxes socials. El comunicat ho ha recordat com un home "apassionat, visionari i generós que va dedicar la seva vida a fer feliç als altres a través del seu treball".
"Gràcies Moncho per ensenyar-nos que servir és un art i somiar una forma de viure. La teva família i tot el teu equip seguiran mantenint viva la teva llum", conclou el missatge.
El famós Botafumeiro va néixer en 1975 al barri de Gràcia, al carrer Gran de Gràcia. El restaurant es va convertir, de la mà de Moncho i el seu equip, en la base del Grup Moncho's, amb una desena de restaurants a Barcelona com el Rostidor de la Mar, Europa i Sexy Crab. Després, va fundar
El fundador de què s'ha convertit en un lloc emblemàtic de la ciutat, va saber adaptar-se a les noves oportunitats de negoci i va apostar per la varietat, fets que el va convertir en una figura influent en el món de la cuina. Amb gairebé 50 anys d'història, les receptes del Botafumeiro i el seu marisc fresc l'han fet famós en tota la ciutat i han fet que, avui, es recordi a Moncho com un gran cuiner i "visionari".