Els humans estem embrutant el planeta cada dia que passa. De vegades no podem controlar aquesta emissió de porqueria i no depèn dels individus, ja que el sistema està muntat de tal manera que qualsevol encàrrec, comanda, viatge o àpat implica centenars de quilòmetres de transport i milers de litres d'aigua malbaratats en el procés. Ara bé, hi ha normes de conducta en certs llocs on sí que depèn de nosaltres mantenir un entorn net i el més verge possible. Un d'aquests entorns són els parcs naturals, els boscos, els espais verds... a la natura, al cap i a la fi.
I és que les indicacions en molts entorns naturals de no deixar-hi deixalles no és només pel mal efecte visual, sinó que una simple bossa de patates pot alterar greument depèn de quins ecosistemes. Aquesta és la denúncia que ha fet el Parc Nacional de les Cavernes de Carlsbad, als Estats Units.
Ho han denunciat a Facebook, on han explicat el cas d'una bossa de patates que va caure en una de les coves del Parc Nacional, desencadenant un problema major. Tal com expliquen, "el blat de moro processat, estovat per la humitat de la cova, va formar l'entorn perfecte per acollir vida microbiana i fongs. Els grills de les coves, els àcars, les aranyes i les mosques es van organitzar de seguida en una xarxa tròfica temporal, escampant els nutrients a les coves i formacions del voltant. La floridura s'estén cap a les superfícies properes, dona fruit, mor i fa pudor. I el cicle continua".
El missatge acaba amb un contundent "sigui gran o petit, tots deixem un impacte allà on anem. Deixem entre tots el món un lloc millor del que ens l'hem trobat". L'endemà d'aquesta publicació en van fer una altra en què insistien que la cova no és un abocador i expliquen s'hi han trobat des de xiclets fins a escopinades, excrements humans o tabac de mastegar.