El truc infal·lible per evitar que surti la capa blanca a la xocolata que guardem a la nevera

No és tòxica i permet menjar-te el producte sense cap mena de problema

Xocolata
Xocolata | Unsplash
Redacció
21 de setembre de 2024, 13:43

Fa calor. Arribes a la nevera per menjar alguna cosa fresqueta i et trobes amb la xocolata que fa temps que guardes, entre paper d'alumini i el mateix embolcall amb el qual la vas comprar. Però veus que, a punt de menjar-te-la, quan trenques un tros, hi ha una fina capa blanca per sobre de la xocolata. No pateixis: no és tòxic, però hi ha molta gent que ho mira amb recel i ja no la veu tan desitjable. Com pots evitar que es formi aquesta capa blanca? És molt fàcil.

El truc és senzill: la capa blanca no es formarà en una temperatura concreta a l'hora de conservar la xocolata. Cal fer-ho a uns 18 graus aproximadament: evitant així entorns molt calents (evidentment es desfarà) o entorns molt freds (on se sol crear de manera més ràpida la capa blanca i fina). Amb aquesta temperatura evitarem que el sucre i la mantega de cacau arribin a la superfície.

Perquè precisament és aquesta mantega de cacau la que genera la capa blanca que apareix a la nostra xocolata. Després de passar un temps en una conserva que propicia que se separi aquest ingredient de la resta, apareix a la zona més superficial.