Encara que no ho sembli, l'ésser humà està en permanent evolució. Els queixals del seny o els músculs de l'orella són algunes mostres de vestigis dels nostres avantpassats que encara podem trobar als cossos actuals. Es tracta d'elements que en algun moment de la humanitat tenien utilitat però que, per les condicions de vida actuals, ja no.
Aquesta setmana, la xarxa s'ha omplert d'imatges d'un d'aquests vestigis: el múscul palmar llarg -també anomenat múscul palmar menor-. Aquest és un múscul que es troba al canell i que el 14% de la població ja no té perquè ha anat desapareixent gradualment per l'evolució. Per als nostres avantpassats era útil per enfilar-se als arbres.
En l'actualitat, els cirurgians fan servir el palmar per substituir els tendons que es trenquen. Tot i que sigui d'ajuda per la flexió de la mà o les aponeurosis palmars, la facilitat per extreure'l i el poc impacte que té en el nostre dia a dia són incentius per fer-ho.
Així pots saber si conserves el palmar
El palmar llarg és prim i allargat; va des del canell fins al colze. Saber si el tenim és molt fàcil ja que, a més, és molt visible. Només cal col·locar el braç amb el palmell de la mà cap amunt i fer el símbol de "3" -amb el dit petit i el polze tancats-. Després, inclinant lleugerament el canell apareix completament. Si veus el múscul, formes part del 86% de la població. Si no el veus, és que ets del 14% més evolucionat.