Alerta alimentària per una carn contaminada que ha arribat a Espanya des del Brasil. El Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea (Rasff, per les sigles en anglès) ha emès aquest avís per la presència del bacteri conegut sota el nom de E.coli (Escherichia coli).
La notificació de la mateixa alerta explica que la carn de va havia arribat amb l'objectiu de ser distribuïda al mercat, però que el producte finalment ha estat interceptat després de les anàlisis que s'han fet als controls fronters. Les autoritats sanitàries han qualificat la carn contaminada com un "risc seriós" pel que fet que pot provocar greus conseqüències per a la salut.
Segons ha explicat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, la contaminació per E.coli suposa un "important problema de salut pública" perquè pot provocar símptomes greus. Després d'intoxicar-se, alguns dels símptomes que apareixen són la diarrea, que pot acabar sent amb sang, les nàusees i els vòmits o les rampes abdominals i estomacals. Tot això pot arribar a produir-se tres o quatre dies més tard que la ingesta.