Aquesta és la quantitat de carn que s'ha de menjar a la setmana

Un dels factors més importants a tenir en compte en el consum d'aquest aliment és el seu origen: la blanca és molt més sana que la vermella

La carn vermella, un dels aliments que no s'ha de consumir en excés
La carn vermella, un dels aliments que no s'ha de consumir en excés | Unsplash / Eiliv Aceron
Redacció
13 de maig del 2024
Actualitzat el 18 de juny a les 11:49h

La carn és un dels aliments clau en qualsevol dieta. N'hi ha de molts tipus i cadascuna té els seus beneficis i perjudicis per a la salut. Ara bé, el que està clar és que, com la gran majoria d'aliments, també cal consumir-la amb moderació perquè realment sigui efectiva pel correcte funcionament del nostre organisme.

En aquest sentit, hi ha un debat constant sobre quina és la quantitat de carn que es pot menjar. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recomana ingerir entre dues i quatre racions de carn a la setmana, però adverteix que no s'han de sobrepassar les dues ingestes de carn vermella.

Què vol dir això? Doncs que la màxima autoritat alimentària de l'Estat demana prioritzar el consum de carns blanques a la nostra dieta, com pot ser el pollastre o el conill, mentre que no cal abusar de les vermelles i evitar sobretot aquelles que siguin processades. En cas de dietes destinades a millorar la salut, la carn vermella inclús hauria de menjar-se només un cop per setmana, segons un estudi recent de Harvard.

 

Altres dades sobre el consum de carn: la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària recomana menjar un màxim de 125 grams setmanals de carn roja i processada, mentre que en el cas de la carn blanca la xifra s'eleva fins als 325 grams. Ara bé, el nostre estil de vida i la nostra dieta fa que molts cops sobrepassem aquests números.

Què és carn blanca i carn vermella?

Per qui vulgui adaptar i regular el seu consum, pot ser de gran ajuda diferenciar quins són els tipus de carn. Quan es parla de carn blanca, és aquella que prové d'aus com el pollastre o el gall dindi, però també el conill; les vermelles inclouen la vedella, la vaca, el corder o el porc. El factor clau en el paper que tenen a la nostra salut és que les vermelles contenen més grasses saturades que les blanques.