Una dieta sana i equilibrada es basa a menjar de tot en les mesures adequades. El consum de peix és, generalment, més baix del que hauria de ser, donant prioritat a altres aliments proteics com la carn i deixant aquest producte tan beneficiós en un segon pla. La realitat, però, és que el peix hauria de ser un dels bàsics de l'alimentació i és necessari saber quina és la quantitat adequada.
Segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), es recomana consumir peix unes tres o quatre vegades a la setmana, apuntant la importància de combinar entre el peix blanc i el blau. D'aquesta manera, s'obtindrien els beneficis que aporta aquest producte, ja siguin les vitamines A i D, minerals com el iode, zinc, seleni, fòsfor o àcids grassos com l'omega-3.
Tot i això, la mateixa AESAN avisa que és important tenir diversos factors en compte a l'hora de consumir el peix, concretament, amb els peixos amb alt contingut de mercuri. Apunten que s'hauria de reduir els productes com la tonyina vermella o el lluç en nens, mantenint un consum que no superi els 120 grams al mes. A més, en embarassades i nadons, recomanen evitar-los.