L'autor explica a l'article que "Espanya sempre ha ofert una gran relació qualitat-preu, però continua sent sorprenent el que es pot trobar al mercat per sota dels 25 euros". Comenta que tot i ser molt conegut pels seus vins de Rioja, a l'Estat també s'elaboren grans vins escumosos amb el mètode tradicional de la DO Cava, i lloa també els blancs, els rosats i els "orange wines" elaborats amb àmfora.
Dels 20 vins escollits, hi ha sis referències que s'elaboren a Catalunya. Concretament, ha escollit 3 escumosos emparats a la DO Cava, Juvé Camps, Agustí Torelló Mata i Perelada, dos vins de Jean Leon (la gran triomfadora de la selecció) i un de Loxarel.
[h4]Juvé i Camps Singular[/h4]
Un xarel·lo 100%, de vinya ecològica, amb 36 mesos de criança en ampolla. En destaca les notes de fruita blanca i de brioixeria.
[h4]Augustí Torelló Mata Brut Reserva[/h4]
Cupatge de les tres varietats tradicionals provinents de vinyes ecològiques de 30-40 anys. "Subtils aromes a poma verda, pastisseria d'albercoc i llimona madura", comenta l'autor.

Un escumós DO Cava elaborat amb el mètode tradicional i raïms xarel·lo, macabeu i parellada, del que en destaca sobretot la seva relació qualitat preu (parla de 7,99 lliures).

L'autor parla de "brillants aromes cítrics de llimona i llima, amb un toc de vainilla i notes de pebre. Agradable frescor i empenta en boca, amb molta fruita: pinya, llimona, un toc de plàtan". Un vi fet amb una vinya de chardonnay plantada el 1971.

L'autor destaca una poma madura exuberant d'aquest xarel·lo fermentat i envellit en gerres de fang, sense filtrar i sense afegir sulfurós amb un nas que defineix com a "salvatge"...
[h4]Jean Leon Vinya Le Havre[/h4]
Un cupatge de cabernet sauvignon amb un 15% de cabernet franc, de producció limitada d'una vinya de 16ha plantada el 1968. Destaca les "aromes especiades a fruits negres, amb notes de pruna i fruits vermells, pebre negre i un toc salat".
[plantillavirals]