Un vi i un cava catalans, recomanats per un crític del «The Washington Post»

Dave McIntyre parla des del diari estatunidenc d'un vi de la Terra Alta i d'un cava penedesenc

Publicat el 12 de novembre de 2021 a les 17:37
Dave McIntyre, crític de gastronomia i vins del diari estatutindenc The Washington Post, publica un article sobre les virtuts de la varietat garnatxa blanca en el que afirma que "viu un mini-boom al sud de França i al centre de Califòrnia", posant èmfasi en els vins d'Espanya elaborats amb aquesta varietat a preus molt assequibles. “És un producte excel·lent per introduir-se a la varietat i, a més a més, es pot aconseguir per un preu que no supera els 15 dòlars”, diu McIntyre.

Dels cinc vins que recomana, dos són elaborats a Catalunya, dos a Itàlia i un a Oregon, als Estats Units. Els dos catalans són el Raig de Raïm Garnatxa Blanca del celler Piñol de la DO Terra Alta i el Cava Brut Compte de Subirats, del celler Vilarnau.
 

Una ampolla del vi "Raig de Raïm" Foto: ND

 

Del Raig de Raïm del celler Piñol en destaca "les aromes de flors blanques i l'aire marí dona pas al préssec i al lemongrass". L'article comenta l'etiqueta del vi, on es pot llegir “Cos i Ànima, Cuerpo y Alma, Body and Soul", l'eslogan que utilitza la DO Terra Alta.
 
Del Cava Compte de Subirats en general comenta que és una "excel·lent manera de celebrar la vida quotidiana: una petita victòria a l'oficina, una bona (o fins i tot no tan bona) acció o qualsevol motiu positiu".

Una ampolla de cava "Comte de Subirats" Foto: ND


El periodista de vins recomana el Cava Vilarnau Compte de Subirats, elaborat amb les varietats tradicionals -macabeu, xarel·lo i parellada-, del que destaca "el sabor de pomes verdes i peres i les bombolles que ens netejaran el paladar preparant-nos pel proper mos".