La verdura que es considera «or verd» pels seus beneficis per a la salut

Els espinacs són una de les verdures més beneficioses pel nostre benestar, ajudant a evitar problemes oculars, cardiovasculars o reforçant els ossos

Els espinacs compten amb un alt contingut de vitamina A, C i K, fibra i propietats antioxidants
Els espinacs compten amb un alt contingut de vitamina A, C i K, fibra i propietats antioxidants | Europa Press
Redacció
10 de maig de 2024, 12:07
Actualitzat: 16:16h

Mantenir una dieta equilibrada és la base per tenir un bon nivell de salut i, per això, és essencial prioritzar certs aliments en el dia a dia que aportin beneficis al nostre cos. Generalment, el consell dels experts sol ser incloure fruites o verdures en la majoria dels àpats, però no totes aporten els mateixos nutrients i avantatges.

A més, la dieta mediterrània compta amb una gran oferta de vegetals i, per tant, és important saber quines són les que realment destaquen. Sense dubte, una de les verdures més saludables són els espinacs, batejades com a "or verd".

Bones en vitamina A, C i K, iode, antioxidants i àcid fòlic, els espinacs es converteixen en un aliment realment rellevant per aconseguir una dieta equilibrada i sana. Destaquen sobretot pel seu contingut en fibra que ajuda a un millor trànsit intestinal, per evitar problemes oculars i per comptar amb propietats antioxidants. Un dels altres beneficis més importants és el de prevenir problemes cardiovasculars, i és que la Fundació Espanyola del Cor aconsella el consum dels espinacs per aquest motiu, ja que ajuda a baixar la pressió arterial.

Fins i tot, els espinacs reforcen el nostre cos, ja que són una forta font de potassi i magnesi, que ajuden a mantenir la funció muscular i nerviosa. A més, la mencionada vitamina K millora especialment la condició dels ossos, pel fet que facilita l'absorció de calci. 

Altrament, els espinacs es poden consumir de diverses maneres sense requerir en cap context una elaboració complicada. La manera més senzilla, però igual de saludable, és menjar-los crus en una amanida, ja sigui sols o acompanyats per enciam, per exemple. Per altra banda, es poden bullir per acompanyar qualsevol carn, peix o soles amb fruits secs. Tot i això, és important no passar-se amb la cocció, ja que provocaria que es perdessin la majoria dels nutrients i beneficis dels espinacs.