Junts-Impulsem Lleida, al costat de les ADF

El govern de PSC, ERC, Ara Pacte Local i Unitat d’Aran han votat en contra d’una proposta que buscava donar suport a les Associacions de Defensa Forestal

Una votació al Ple de la Diputació de Lleida
Una votació al Ple de la Diputació de Lleida
Redacció
23 de maig del 2024
Actualitzat a les 20:49h

Junts-Impulsem ha presentat una iniciativa per prestigiar les ADF de la demarcació de Lleida. Davant d’una situació climàtica cada cop més extrema, s’incrementen cada cop més el risc d’incendis, que seran de major intensitat i més difícils d’apagar. En els darrers cinc anys els boscos de Ponent i del Pirineu han advertit de la violència que poden arribar a tenir amb els exemples de Castellar de la Ribera, Peramola, Lladurs, Castelló de Farfanya, Canejan, Alfarràs, Talavera o Maials.

Aquest context fa que sigui necessari protegir tota la massa forestal de la Plana, el Pirineu i l’Aran. Concretament, més de 780.000 hectàrees de bosc que constitueixen un patrimoni natural molt valuós que cal preservar perquè les generacions presents i futures el puguin seguir gaudint.

Per això, la proposta de Junts-Impulsem instava al Govern de la Diputació a reunir-se amb les ADF de la demarcació i a complementar les subvencions de la Generalitat per dotar-los de les eines imprescindibles per seguir cuidant els nostres boscos. A més, la moció demanava revisar les subvencions actuals de la Diputació per les ADF i estudiar la creació de noves.

Malauradament, el Govern de PSC, ERC, Ara Pacte Local i Unitat d’Aran ha tornat a rebutjar una proposta de Junts-Impulsem.

D’altra banda, el Govern de la Diputació segueix sense respondre les preguntes que formulen els diputats i les diputades de Junts-Impulsem. Els diputats Carré, Ars, i Solanes han repreguntat sobre les subvencions d’esports, sobre la taxa de cobrança de l’OAGRTL als ajuntaments i sobre les actuacions pendents i urgents al Congost de Mont-Rebei. La resposta del president ha estat esquiva i ha deixat aquests temes sense una resposta clara, una altra vegada més.