L'esdeveniment, que va comptar amb la participació d'experts en diferents àmbits de l'energia renovable, va destacar per la seva capacitat de conscienciació i divulgació de solucions energètiques sostenibles.
El dilluns, Xavier Massa va obrir les sessions amb una xerrada sobre les comunitats energètiques empresarials, en què va destacar la viabilitat econòmica d’aquests projectes, malgrat els actuals preus relativament baixos de l’energia elèctrica. També es van tractar temes com l'emmagatzematge amb bateries i les tendències dels preus energètics.
L’endemà, la Biblioteca Municipal Carles Morató va acollir dues xerrades tècniques sobre geotèrmia i aerotèrmia, a càrrec d’Albert Pujadas i Marc Rodríguez, respectivament. Els experts van explicar els avantatges de l’electrificació de la climatització i l'eficiència de les bombes de calor. També es va visitar la sala de màquines de la biblioteca, que compta amb una avançada instal·lació geotèrmica.
Dijous va ser el torn del vehicle elèctric, amb una conferència de l’expert en automoció Jordi Salinas, que va explorar la història del vehicle elèctric i les diferències en la conducció i les rutines de càrrega en comparació amb els vehicles de combustió tradicional.
L’endemà divendres, els actes es van traslladar a la Vall de Lord. El Teatre Municipal de Sant Llorenç de Morunys va ser l’escenari d’un debat sobre comunitats energètiques en zones de muntanya. Els ponents Marina Raluy i Adrià Piñol van presentar les implicacions legals i jurídiques, seguides de les experiències pràctiques de tres comunitats energètiques de referència.
El debat "Renovables: si així no, aleshores, com?" es va convertir en un dels actes estrella. Aquest va tenir lloc el dissabte, amb la participació del meteoròleg Francesc Mauri i experts com Marta Morera i Carles Riba, entre d'altres. La sessió, moderada per Noemí Vilaseca, va abordar l'estat actual del sistema elèctric i les necessitats de la transició energètica a la comarca.
La Setmana va finalitzar amb el Joc Hola Watty, una activitat lúdica per a nens i nenes, dissenyada per l'ICAEN per educar sobre la generació i el consum d’energia.
Aquestes jornades han estat possibles gràcies a la col·laboració dels Ajuntaments de Solsona, Olius i Sant Llorenç de Morunys, les Oficines Comarcals de Transició Energètica de diverses comarques i empreses del sector.